ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μικρή ύφεση! Εξαπλώνεται η «Δέλτα» – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Μικρή ύφεση! Εξαπλώνεται η «Δέλτα» – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μπορεί η πανδημία να παρουσιάσει μια ελαφρά κάμψη, ωστόσο, όπως τονίζουν οι επιστήμονες ο κίνδυνος ελλοχεύει κάθε στιγμή - Καλπάζει η μετάλλαξη «Δέλτα», με τους επιστήμονες να καλούν εναγωνίως τους πολίτες να εμβολιαστούν - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Σταθερά πάνω από 2.000 είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα, λίγα 24ωρα μετά το άνοιγμα των σχολείων, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι μεν ενθαρρυντικά, αλλά όπως επισημαίνεται, τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο ημερήσιος αριθμός κρούσμάτων είναι σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, λίγο πάνω από τις 2.000, ωστόσο, προκαλεί αισιοδοξία το γεγονός ότι τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων όσο και των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό παραμένει σε επίπεδα που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται από το ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.322.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -8.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι

Επίθεση με βιτριόλι: «Σοβαρά στοιχεία» θα καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας

Κορονoϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη - «Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 4.000 τέλη του μήνα»