ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Παύλου Φύσσα: Επεισόδια στη Νίκαια, χημικά και πετροπόλεμος

Επεισόδια
Πετροπόλεμος και ρίψεις χημικών στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα
Ευδοκία Μύτιλη

Παύλος Φύσσας: Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου (18.09) στη Νίκαια, μετά την αντιφασιστική πορεία για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Χωρίς προβλήματα και «παρατράγουδα» είχαν κυλήσει οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα και τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του, από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (18.09), όταν λίγο μετά τις 20:00 κοντά στο μετρό της Νίκαιας ξέσπασαν επεισόδια, με πετροπόλεμο και ρίψεις χημικών.

Η πορεία ξεκίνησε από το Κερατσίνι, με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, να είναι παρούσα και να δίνει το στίγμα της πως «δεν τελειώσαμε με τον φασισμό», και έφτασε μέχρι το μπλόκο της Κοκκινιάς. Ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετή ώρα αργότερα κοντά στον σταθμό του μετρό της Νίκαιας.

Εκεί, ξεκίνησε πετροπόλεμος με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών έτσι ώστε να διαλυθούν οι παραβρισκόμενοι. Μάλιστα, από την ανταλλαγή… πυρομαχικών, λίγο έλειψε να τυλιχτεί στις φλόγες ένα αυτοκίνητο, ωστόσο, σώθηκε μετά από έγκαιρη παρέμβαση πολιτών που έσβησαν τις πρώτες σπίθες με πυροσβεστήρα, όπως θα δείτε στο βίντεο του Newsbomb.gr.

Λίγη ώρα μετά τις 20:30, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν και τα επεισόδια σταμάτησαν, με το συμβάν να θεωρείται λήξαν.

Μάγδα Φύσσα: «Δεν τελειώσαμε – Ο φασισμός είναι ακόμα εκεί έξω»

Πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του Μάγδα, συγκλόνισε για ακόμα μία φορά δίπλα στο μνημείο του γιου της στο Κερατσίνι, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις δεν είναι απλώς επετειακές.

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, είναι ακόμα εκεί έξω», είπε η Μάγδα Φύσσα σήμερα από το Κερατσίνι λίγο πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική πορεία. «Καταφέραμε να βάλουμε τη Χρυσή Αυγή φυλακή, αλλά χρειάζεται όλοι μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε», συμπλήρωσε.

Στο μνημείο των Πεσόντων στην Κοκκινιά βρέθηκαν και οικογένειες των θυμάτων ρατσιστικής, φασιστικής, αστυνομικής και έμφυλης βίας, σηκώνοντας ένα συγκλονιστικό πανό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στα Καλύβια: Σοβαρή η κατάσταση του πατέρα - Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Συγκλονισμένες οι ΗΠΑ από την εξαφάνιση της 22χρονης Γκάμπι - Χάθηκαν τα ίχνη και του συντρόφου της

ΔΕΘ 2021: Πολίτης δάκρυσε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα - «Εσείς και η ΝΔ μας πήρατε την περιουσία»