ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ - Συγκλονισμένος ο οδηγός

Ατύχημα καρτ Πάτρα 6χρονος
Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα
ΕΡΤ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο Φώτη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, έπειτα από τον τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) σε αγώνα καρτ στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 6χρονος είναι πολυτραυματίας.

Ο μικρός Φώτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας», δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Το παιδί δεν είχε επαφή με το περιβάλλον»

O γιατρός που έτρεξε πρώτος να βοηθήσει τον 6χρονο, περιέγραψε τις πρώτες δραματικές στιγμές μετά το ατύχημα.

Όπως είπε μετέφεραν στους ώμους το παιδί σε ασφαλές σημείο και προσπάθησαν να το επαναφέρουν καθώς - όπως λέει και ο ίδιος - είχε πέσει σε κώμα.

«Είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Star ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

Τι δήλωσε ο οδηγός

Ο οδηγός ενός από τα καρτ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα προστατευτικά, όπου από πίσω υπήρχε κόσμος. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο οδηγός μίλησε στο Star και δήλωσε συγκλονισμένος από το ατύχημα.

«Με χτύπησε κάποιος οδηγός, έχασα τον έλεγχο και απογειώθηκα» είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του» συνέχισε.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 στο κέντρο της Πάτρας, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα, δύο καρτ τράκαραν μεταξύ τους και το ένα από τη σύγκρουση απογειώθηκε και χτύπησε στα κάγκελα, τα οποία τραυμάτισαν ένα παιδί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop από αυτόπτη μάρτυρα, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα:

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Το thebest μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων, όπου βρίσκεται ο 6χρονος Φώτης. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» είπε και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα».

Οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα όμως είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε νωρίτερα με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος τόνισε πως η κατάσταση του παιδιού είναι βελτιωμένη, αλλά σοβαρή και η κατάστασή του επαναξιολογείται διαρκώς από τους γιατρούς.

Πέντε συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 5 ατόμων που φέρονται να έχουν την ευθύνη για την παραλίγο τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη διοργάνωση του PICK Patras.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας. Μέχρι ώρας οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Δείτε στο βίντεο του flamis τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό:

H ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές του PICK Πάτρας, αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα τα εξής:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

AUKUS: Ιδού γιατί έφυγαν οι ΗΠΑ από το Αφγανιστάν - Ο νέος ψυχρός πόλεμος

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση: Οι ανακοινώσεις, η υποχρεωτικότητα και τα «καυτά» ερωτήματα