ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι απειλούν να σφάξουν και επιχειρούν να βουλιάξουν Έλληνες ψαράδες στους Φούρνους (Vid)

Σκάφος του Λιμενικού
Σκάφος του Λιμενικού
Intimenews/Γιάννης Λιάκος

Στα όριά τους βρίσκονται οι Έλληνες ψαράδες οι οποίοι πέφτουν καθημερινά θύματα Τούρκων που ψαρεύουν ανενόχλητοι σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί εδώ και πολλούς μήνες, τουρκικές τράτες να σαρώνουν κάθε γωνιά των ψαροτόπων μέσα στα ελληνικά νερά, σηκώνοντας δίχτυα και παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων.

Ενα ακόμα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στους Φούρνους, όπου Τούρκοι ψαράδες όχι μόνο «έκλεψαν» τα δίχτυα των Ελλήνων, μέσα στα ελληνικά νερά, αλλά επιχείρησαν να τους εμβολίσουν, απειλώντας τους λεκτικά πως θα τους σφάξουν...

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα καθώς οι Τούρκοι δεν περιορίζονται στο να ψαρεύουν -παράνομα φυσικά- στα ελληνικά νερά, αλλά -όπως στην περίπτωση της Λέρου- κλέβουν και τα παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων, οι οποίοι όχι μόνο είναι έξαλλοι με την απάθεια του Λιμενικού, αλλά εμφανίζονται πλέον και αποφασισμένοι αν δεν δουν άμεσα αλλαγή στάσης για την προστασία τους, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Πρέπει να μπει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα στις ελληνικές θάλασσες

Την επικίνδυνη και προκλητική στάση της Τουρκίας έχει αναδείξει με επανειλημμένα ρεπορτάζ του το Newsbomb.gr μεταφέροντας τις καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων κατά μήκος των συνόρων με τη... γείτονα χώρα

Το πρωί της Δευτέρας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς την Τουρκία, με εντολή του Νίκου Δένδια, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη αλιεία τουρκικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Τα εκάστοτε διαβήματα του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι ένα καλό πρώτο βήμα, ωστόσο οι συγκεκριμένες ενέργειες πρέπει να συνοδευτούν από πράξεις αφού οι Τούρκοι δεν φαίνεται να βάζουν… μυαλό. Και όταν λέμε πράξεις εννοούμε περισσότερες περιπολίες του Λιμενικού, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους των νησιών είναι... εξαφανισμένο.

Ο κίνδυνος για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου και τα γειτονικά νησιά είναι πλέον... καθημερινός, καθώς οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από το ελληνικό Λιμενικό να τους αποτρέψει τη διέλευση στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κυριολεκτικά αλωνίζουν και σαρώνουν τον βυθό.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το διάβημα προς την Τουρκία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων.

Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά.

Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη