ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Πάτρα: Αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας, του 6χρονου αγοριού από την Πάτρα, που τραυματίστηκε σοβαρά χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια των αγώνων καρτ.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης του 6χρονο, είναι οι γιατροί στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί έχει δεν έχει εμφανίσει αιμάτωμα στο κεφάλι.

Εάν παραμείνουν τα πράγματα στην ίδια κατάσταση, μέχρι αύριο οι γιατροί θα επιχειρηθεί να βγάλουν από το κώμα το παιδί ώστε να ελέγξουν και τις υπόλοιπες λειτουργίες του.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Όσον αφορά τις συνθήκες τραυματισμού του ανήλικου, σύμφωνα με την αστυνομία, ο εξάχρονος παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου.

Κάποια στιγμή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αυτοκίνητο που συμμετείχε σε αγώνες καρτ κτύπησε το παιδί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Αμέσως μετά, ο εξάχρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, όπου εκεί οι γιατροί το διασωλήνωσαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Μετά το ατύχημα ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Κρίσιμο το πρώτο 48ωρο

Ο εξάχρονος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

Συγκλονίζει o πατέρας του 6χρονου

Με τρεμάμενη φωνή, περιμένοντας με αγωνία ένα καλό νέο από τους γιατρούς, ο πατέρας του μικρού Φώτη μίλησε στην ιστοσελίδα The Best για τη στιγμή του ατυχήματος στην Πάτρα. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα.

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε», είπε.

H ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι μου από την άλλη»

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Καιρός: Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη – Έρχονται επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες