ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Νέα Μάκρη - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νύχτα αγωνίας για το διπλό μέτωπο - Εκκενώθηκαν περιοχές

Φωτιά στη Νέα Μάκρη 21 Σεπτεμβρίου
Ολονύχτια μάχη να μην καούν σπίτια στη Νέα Μάκρη

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το βράδυ της Δευτέρας (21/9) σε δασικές εκτάσεις στη Νέα Μάκρη Αττικής - Εκκενώθηκαν περιοχές - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20/9 στην πυροσβεστική υπηρεσία έπειτα από δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Νέα Μάκρη. Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι. Η Πυροσβεστική ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα στο Λιβίσι, καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας επιβεβαίωσε την σοβαρότητα της κατάστασης ενώ όπως ανέφερε: «πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και ενημερώνουμε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους».

Την ίδια ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, έκανε λόγο για σπίτια που έχουν καεί. Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είδε ο ίδιος το ένα σπίτι ενώ έχει πληροφόρηση και για ένα ακόμα. «Υπάρχουν κι άλλα σπίτια που έχουν αρκετές ζημιές», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες από το μέτωπο του Αγίου Εφραίμ:

Μήνυμα από το 112 - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Παράλληλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στις περιοχές Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού όπου θα διερευνήσει τα αίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν σε πολλές διαφορετικές εστίες 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.

Συνδρομή και από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς, διακόπηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασιλείου Ρώτα.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Διονύσου και Μαραθώνος,
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα,
  • Ερμού και Αρτέμιδος,
  • Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ,
  • Διονύσου στον Άγιο Πέτρο και
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος.

Εν τω μεταξύ άνοιξε - όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο - το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Καιρός - Αρναούτογλου: «Βουτιά» του υδράργυρου έως και 16 βαθμούς

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Πόρσε - Καταστράφηκε ο «εγκέφαλος»