ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Όλα δείχνουν εμπρησμό

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Νέα Μάκρη
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Νέα Μάκρη
Ευδοκία Μύτιλη

Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια τους

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

4 με 5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων τα δύο πολύ σοβαρές, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Δημήτρη Γιαννίρη.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν λίγο πριν τις 12 σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 40 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και στρατιωτικά οχήματα. Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη ήταν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς, για να σας μεταφέρει εικόνες και βίντεο.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, «ζήσαμε μια πολύ δύσκολη βραδιά, ξύπνησαν μνήμες που θέλουν να φύγουν από επάνω μας. Η φωτιά ήταν πολύ δύσκολη καθώς είχαμε έντονους ανέμους».

Ο κ. Κυπαρίσσης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εμπρησμού με τον ίδιο αρχικά να υπενθυμίζει ότι το 2019 υπήρχε μια παρόμοια φωτιά στην ίδια περιοχή αλλά κυρίως ότι «πριν από μια εβδομάδα είχαμε επίσης μια τέτοια φωτιά. Υπήρχε στην ίδια ακριβώς περιοχή ένα περιστατικό που δεν πήρε έκταση». Αποκάλυψε, επίσης, ότι «πριν από δυο ημέρες είχαμε περιστατικό στο Λιβικό Γραμματικού πάλι με δύο μέτωπα πράγμα που δεν έγινε γνωστό γιατί έγινε πολύ γρήγορα η αντιμετώπιση».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της φωτιάς η οποία είναι πλέον οριοθετημένη ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε σημαντικό ότι «είχαμε ενίσχυση των δυνάμεων και είχαμε σφραγίσει την περιοχή για να επέμβουν άμεσα οι δυνάμεις» προσθέτοντας ότι «είχαμε κάνει εκτεταμένη εκκαθάριση για πρώτη φορά στον δήμο με πίεση τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδα».

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πληροφορίες για μια προσαγωγή

Στην περιοχή έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, του ανακριτικού, δηλαδή, της πυροσβεστικής για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το αν η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά μέτωπα σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ και δυτικής διεύθυνσης που έφερνε τις φλόγες προς τα σπίτια με πυροσβέστες να σημειώνουν ότι τέτοιας διεύθυνσης άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση οποιασδήποτε φωτιάς.

Παράλληλα όπως μετέδωσε το MEGA yπάρχουν πληροφορίες από μάρτυρες πως η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα, όπως είπαν οι κάτοικοι, μέσα στην περιοχή της φωτιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η 4η δόση - Ανατροπή στα ποσά

Τρίτη δόση: Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί - Δεν θα είναι υποχρεωτική

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το ανοιχτό παράθυρο, οι προϋποθέσεις και ο άγνωστος «Χ»