ΕΛΛΑΔΑ

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Σοκαρισμένοι ήταν οι γονείς που έμαθαν από τους δημοσιογράφους πως η δίχρονη που φοιτούσε μαζί με τα παιδιά τους στον ίδιο παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα και έμεινε για περισσότερες από 4 ώρες κλειδωμένη μέσα στο σχολικό. Αρκετοί από αυτούς έσπευσαν στον παιδικό  για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού όπου σημειώθηκε το σοκαριστικό περιστατικό με τη δίχρονη έσπευσαν το μεσημέρι της Τρίτης οι γονείς των άλλων παιδιών, ζητώντας εξηγήσεις. Όπως ανέφεραν στους δημοσιογράφους, δεν γνώριζαν για το περιστατικό και ενημερώθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Πριν λίγο είχε γίνει γνωστό ότι με απόφαση εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι - μέχρι να συμπληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση - οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα, που ξέχασαν για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα σε σχολικό όχημα ένα κοριτσάκι μόλις δυο ετών.

Η εισαγγελέας ζήτησε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και οι καταθέσεις που θα συμπληρώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης.

Ο παιδικός σταθμός, όπου πήγαινε η 2χρονηNewsbomb.gr

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τόσο εξοργιστικό περιστατικό. Κάτι παρόμοιο συνέβη στην Παλλήνη το 2019, όταν είχαν ξεχάσει έναν 3χρονο παιδάκι πάλι σε σχολικό λεωφορείο. Στις αρχές του 2020 οι δύο συνοδοί και ο οδηγός του λεωφορείου καταδικάστηκαν για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο οδηγός σχολικού λεωφορείου ιδιωτικού σταθμού παρέλαβε τα μικρά παιδιά για να τα οδηγήσει στον παιδικό. Όταν ο οδηγός μαζί με την συνοδό έφτασαν στον παιδικό αποβιβάστηκαν όλα, πλην ενός 2χρονου κοριτσιού.

Στη συνέχεια ο οδηγός κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, όπου στάθμευσε το λεωφορείο, χωρίς να καταλάβει ότι το μικρό κοριτσάκι βρισκόταν στο εσωτερικό. Κλείδωσε το αμάξι και έφυγε. Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 12 το μεσημέρι περαστικοί εντόπισαν το παιδάκι να κλαίει μέσα στο κλειδωμένο όχημα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα των Αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε 5 συλλήψεις. Συγκεκριμένα, πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό του σχολικού, στην συνοδό, στην Παιδαγωγό, στην ιδιοκτήτρια του Ιδιωτικού παιδικού σταθμού και στη διευθύντρια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στο τμήμα Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σημείο όπου βρέθηκε το παιδάκι κλειδωμένοNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Πάτρα: Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος για τον 6χρονο - Ίσως τον «ξυπνήσουν» αύριο

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές