ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία Ρόδος: Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του δράστη - «Με χτύπησε και του έκανα μήνυση»

Γυναικοκτονία Ρόδος: Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του δράστη - «Με χτύπησε και του έκανα μήνυση»

Η γυναικοκτονία της 31χρονης Ντόρας που σημειώθηκε στη Ρόδο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Λεπτομέρειες για το παρελθόν του δράστη και αυτόχειρα έρχονται συνεχώς στο «φως» και μαρτυρούν στοιχεία της προσωπικότητάς του, τα οποία τον οδήγησαν να κόψει το νήμα της ζωής της 31χρονης.

Η πρώην σύντροφος του δολοφόνου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δηλώνοντας πως ο 40χρονος τη ζήλευε παράφορα: «Ήμουν μαζί του περίπου για 4 μήνες. Τον πρώτο καιρό μου έδειχνε καλή συμπεριφορά. Με φρόντιζε, με πρόσεχε με νοιαζόταν. Στην πορεία, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, άρχισε να αλλάζει όσο δενόταν μαζί μου και να γίνεται χειριστικός και κτητικός».

«Κάποια στιγμή με χτύπησε και του έκανα μήνυση. Με παρακολουθούσε. Ήξερε ποτέ έμπαινα και πότε έβγαινα από το σπίτι μου, πότε σχολάω από την δουλειά μου. Άκουγε συνομιλίες μου. Παρακολουθούσε τα πάντα και ήξερε τα πάντα. Μου είχε κάνει δώρο κάποια στιγμή ένα κινητό, αφού μου έσπασε για κάποιο ασήμαντο λόγο το προηγούμενο κινητό μου, και είχε μέσα εφαρμογές όπου παρακολουθούσε τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κοπέλα.

«Θέλοντας να με προσεγγίσει ξανά, ερχόταν κάθε μέρα στη δουλειά μου, μου έφερνε λουλούδια και προσπάθησε να ξαναγυρίσει κοντά μου. Μου έλεγε να του δώσω ένα μήνα να δω αν είχε αλλάξει. Του είπα ότι δεν επιστρέφω, ότι μπορούμε απλά να μιλάμε. Προσπαθούσε να με πείσει ότι άλλαξε, ότι μετάνιωσε. Με παρακαλούσε, ερχόταν τη δουλειά μου κάθε μέρα» συμπλήρωσε η ίδια.

H πρώην σύντροφος του 40χρονου σχολίασε τη γυναικοκτονία της Δώρας, ενώ από τη φωνή της ακουγόταν η συναισθηματική της φόρτιση: «Όταν το έμαθα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για το συμβάν και τις λεπτομέρειες ήταν σαν να φωτογράφιζαν τον δράστη».

Το κακοποιητικό παρελθόν του 40χρονου δράστη

Βαρύ παρελθόν με εκβιασμούς, παρακολουθήσεις και ξυλοδαρμούς είχε ο δράστης και αυτόχειρας της Ρόδου. Άλλες δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι υπέφεραν στα χέρια του.

Μάλιστα, η μια πρώην σύντροφος του μόλις έμαθε για την τραγωδία στεναχωρήθηκε που δεν πρόλαβε να ενημερώσει την άτυχη κοπέλα για το ποιόν του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της, η πρώτη της αντίδραση χθες ήταν πως περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο και στεναχωρήθηκε πιο πολύ που δεν μπόρεσε να ειδοποιήσει τη Ντόρα.

«Βίωσε σωματική βία, απειλή, εκβίαση, παράβαση προσωπικών δεδομένων. Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει, την είχε εκβιάσει ότι θα αποκαλύψει προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο στα παιδιά της. Της αγόρασε καινούριο κινητό, λέγοντας ότι το έσπασε επάνω στα νεύρα του και ότι δεν ήταν κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχεί. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν να βάλει ζάχαρη στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου της», δηλώσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της πρώην συντρόφου του δολοφόνου, η οποία είχε καταθέσει εναντίον του 2 μηνύσεις.

Μαρτυρικά στα χέρια του δράστη φαίνεται πως είχε περάσει και η πρώην σύζυγος του, καθώς όταν ήταν σε διάσταση μαζί του, είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της και να μην πλησιάζει την ίδια, το σπίτι και τον τόπο εργασίας της στα 500 μέτρα. Είχε ζητήσει επίσης να σταματήσει να την παρακολουθεί και είχε προσλάβει ακόμη και ιδιωτικό αστυνομικό για να την προστατεύει.

Έντεκα γυναικοκτονίες σε εννέα μήνες - Όλο και μακραίνει η «μαύρη» λίστα

Το πρώην ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2011. Πληροφορίες λένε ότι σε κάθε τους διαφωνία ο 40χρονος έσπαγε ο,τι έβρισκε μπροστά του, την χτυπούσε και της μιλούσε απαξιωτικά. Μάλιστα, η κοπέλα είχε περιγράψει στα δικόγραφα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ότι την απήγαγε με την απειλή όπλου, την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τη σημάδευε με την κάννη του όπλου.

Ο γυναικοκτόνος είχε τυφλωθεί για δύο χρόνια όταν κατά τη διάρκεια κυνηγιού με φίλους του, τον πυροβόλησαν. Γυναίκες πάντως που πέρασαν από τη ζωή του μιλούν για έναν βίαιο άνθρωπο με συμπεριφορές που θυμίζουν ψυχολογικό θρίλερ.

«Πόνεσε πολύ. Την αγαπούσε», λέει η μητέρα του δράστη

Η μητέρα του 40χρονου δολοφόνου και αυτόχειρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το παλικάρι μου είναι καλό παιδί. Είναι άντρας, είναι καλό παιδί, έχει λόγο, είναι συνεπής, είναι εργατικός, είναι καλό παιδί. Γελάστηκε… » δήλωσε η γυναίκα, η οποία ήταν συντετριμμένη από τα όσα συνέβησαν.

Με πληροφορίες από Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα - Τραυματισμός 6χρονου με καρτ: Άνοιξε τα μάτια του και κούνησε τα άκρα του ο μικρός Φώτης

Κορονοϊός: Σε μίνι lockdown Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Σε ποιες περιοχές παρατείνονται τα μέτρα

Έγκλημα στη Ρόδο: «Ελένη αν δεν έφευγα, θα με σκότωνε» - Η ξαδέρφη της Δώρας στο Newsbomb.gr