ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Ρόδο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της αδικοχαμένης Ντόρας - Οργή για τον δράστη

32χρονη Ρόδος κηδεία
Η ταφή της πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στο νεκροταφείο Ταξιαρχών Ρόδου.
rodiaki.gr

Ρόδος: Η οικογένεια, καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα την αδικοχαμένη καθηγήτρια.

Οικογένεια, φίλοι και συγγενείς θρηνούν απαρηγόρητοι, βυθισμένοι στον αβάσταχτο πόνο τους τον τόσο βίαιο και ξαφνικό θάνατό της 32χρονης Ντόρας Ζαχαριά.

Πολλοί συγγενείς και φίλοι της αδικοχαμένης καθηγήτριας επέλεξαν να ντυθούν στα λευκά στο τελευταίο αντίο προς την δολοφονηθείσα καθηγήτρια, ενώ άσπρο ήταν και το φέρετρο της Ντόρας.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την ώρα που κόσμος συνέχιζε να φτάνει. Η ταφή της πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στο νεκροταφείο Ταξιαρχών Ρόδου.

«Ήταν έτοιμη να του κάνει ασφαλιστικά» δηλώνει φίλη της 32χρονης

«Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε ξεφύγει από έναν άνδρα, ότι είχε επιτέλους γλιτώσει», λέει φίλη της.

Και προσθέτει «Όταν μιλήσαμε τη Δευτέρα το βράδυ, μου είπε αν τυχόν και κάνει οτιδήποτε, έχω πάει στην αστυνομία και του έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Μία μέρα που είχε πάει στη φίλη της τον είχε ‘πάρει’ με την άκρη του ματιού της… τον είδε μ’ ένα άλλο αμάξι».

Εννέα μήνες κράτησε η σχέση τους. Μόλις ενάμιση μήνα η συμβίωσή τους κάτω από την ίδια στέγη. Ήταν τότε που ξαφνικά η συμπεριφορά του άλλαξε και άρχισε ο εφιάλτης για την Ντόρα.

Μάλιστα, η φίλη της αναφέρει ότι της είχε εκμυστηρευτεί πως ο 42χρονος είχε χακάρει τον υπολογιστή της.

«Της είχε χακάρει τον υπολογιστή, έμπαινε με τους κωδικούς της, απαντούσε σε φίλους, έσβηνε φωτογραφίες», σημειώνει.

Η εμμονή του δολοφόνου

Η Ντόρα πίστευε ότι αν τον χωρίσει και επιστρέψει στο πατρικό της, όλα θα τελείωναν και θα γλίτωνε. Ο 42χρονος όμως, δεν σταμάτησε ούτε τότε.

«Πήγε και στο σπίτι της. Συζήτησαν κι εκεί. Δηλαδή πώς αλλιώς… να… να… να του το ζωγραφήσουν; Του εξήγησαν ότι ξέρεις, είναι 32χρονών η Ντόρα. Αποφασίζει για τη ζωή της εάν ταιριάζει με κάποιον ή όχι… Δηλαδή… Δεν μπορείς να… να σκεφτείς αυτό το σενάριο».

Οι συγγενείς και οι φίλοι της μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη και μάλιστα περιγράφουν μια δυναμική γυναίκα που, προς το παρόν, είχε αφιερωθεί στις σπουδές και στη δουλειά της.

«Ήρεμο κορίτσι, είχε το μυαλό στο διάβασμα, δεν σκεφτόταν γάμους και παιδιά».

Αυτήν την ώρα, όλοι όσοι γνώρισαν και αγάπησαν το χαμογελαστό κορίτσι, βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω-Ρόδου, για να της πουν το τελευταίο «αντίο».

Έγκλημα στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις του θείου του 40χρονου - «Δεν είστε όλες θύματα»

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του θείου του δολοφόνου της 31χρονης Δώρας στη Ρόδο, ο οποίος κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι βγάζουν προς τα έξω μία λανθασμένη εικόνα του ανιψιού του.

«Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή», είπε, μιλώντας στην εκπομπή του ANT1, «Το Πρωινό», ο θείος του γυναικοκτόνου στη Ρόδου, ο οποίος κατηγόρησε τα media ότι παρουσιάζουν μία κακή εικόνα για τον ανιψιό του.

«Ορισμένες πράξεις των γυναικών οδηγούν τους συντρόφους τους σε ακραίες συμπεριφορές», υποστήριξε ο θείος του γυναικοκτόνου στη Ρόδο. «Δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε», είπε, «η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας σας προσφέρει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις - σοκ του θείου του 40χρονου γυναικοκτόνου:

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Αυτή είναι η ένστασή μου. Έχετε μπλέξει πολλές ειδήσεις σε μία. Ήταν ένας άνθρωπος, ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας με τη σχέση του και καλά κάνει, γιατί έτσι πρέπει να είσαι και από εκεί πέρα η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας σας προσφέρει. Όχι μέχρι να μας ρίξετε και μόλις σας φτιάξουμε τα σπίτια μας και τις δομές που θέλετε, ξαφνικά θέλετε την ελευθερία σας. Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο και ξαφνικά κι έκανε έτσι για να φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που έκανε και να αυτοκτονήσει, είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να την έχει λατρέψει.[…]

Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά και μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά δεν θέλω να θίξετε κι εσείς την οικογένειά μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξύπνησε ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από την υπόθεση

Έγκλημα στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις του θείου του 40χρονου - «Δεν είστε όλες θύματα»