ΕΛΛΑΔΑ

Παπαϊωάννου στο Newsbomb: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για τη συνέχεια λειτουργίας των σχολείων

Παπαϊωάννου σχολεία εμβολιασμός
Ο Σπύρος Παπαϊωάννου σχολίασε την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Ο καρδιολόγος Σπύρος Παπαϊωάννου κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στα σχολεία, δίνοντας τη δική του εκτίμηση για το πότε θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των σχολικών μονάδων αν υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Ο επεμβατικός καρδιολόγος και διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Σπύρος Παπαϊωάννου, μίλησε στο Newsbomb.gr, σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στις σχολικές μονάδες.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πολύ επιθετικά στις παιδικές ηλικίες».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα στα σχολεία, τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δεδομένα, να δούμε τη συνολική εικόνα και από τη στιγμή που δούμε αύξηση οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, εξετάζοντας και πόσο συμβάλουν στη διασπορά».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου ημερομηνία ορόσημο για το τι θα γίνει με τα σχολεία, είναι τα μέσα Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των παιδιών, ο καρδιολόγος σημείωσε πως πρέπει να συμβουλευτούμε τους παιδιάτρους «για το πως μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί στους 12 ετών και άνω», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν κλινικές μελέτες που δείχνουν πολλαπλάσια οφέλη από τον εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες».

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας καθησυχάζουν», επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).

Όσον αφορά την εμβολιαστική εκστρατεία, εκτίμησε ότι «πρέπει να πείσουμε τους αρνητές και όσους εκφράζουν φόβο για το εμβόλιο, καθιστώντας τους σαφές ότι είναι η μοναδική διέξοδος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει οι γιατροί να είμαστε συνεχώς σε ανοιχτό διάλογο με τους αντιεμβολιαστούς – ίσως και σαν μια μορφή ντιμπέιτ – προκειμένου να τους μεταπείσουμε».


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.