ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη

  

Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους όλης της Κρήτης προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο 23χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ τα πρώτα βίντεο από το σημείο κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα πληροφορίες του Newsbomb.gr ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από τον σεισμό που σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας. O άτυχος άνδρας ήταν εργάτης και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό του οποίου κατέρρευσε ο τρούλος.

Σεισμός στην Κρήτη – «Ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια»

Για τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κ. Λαμπρινός, ανέφερε μιλώντας στο OPEN ότι «ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια. (…) Υπήρξε ανησυχία, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες κανενός. Στα περισσότερα σχολεία τα παιδιά βγήκαν στις αυλές των σχολείων».

Βράχια πλάκωσαν αυτοκίνητο στον Προφήτη Ηλία

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του «Creta», Μαρία Μαυρομάτη, έχουν πέσει παλιά χτίσματα τα οποία ήταν ταλαιπωρημένα από τους τελευταίους μετασεισμούς και αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται στον Προφήτη Ηλία, με βράχια να έχουν πέσει πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πολίτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η Αριάδνη Γερασιμίδου που συγκλόνισε με το βίντεό της για τον καρκίνο

Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία στον ΒΟΑΚ με τους δύο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες - Εικόνες σοκ

Βασίλης Λεβέντης: Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του – Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό