ΕΛΛΑΔΑ

Καρύδης στο Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο λόγος που κατέρρευσαν τόσα σπίτια στη Κρήτη

Κρήτη σεισμός καταστροφές σπίτι Καρύδης
Τι είπε ο ομότιμος καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας
newsbomb.gr/Ευδοκία Μύτιλη

Ο κ. Καρύδης εξήγησε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, για ποιο λόγο καταγράφηκαν τόσες καταστροφές σε σπίτια μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στη Κρήτη.

Ο ομότιμος καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας, Παναγιώτης Καρύδης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις καταστροφές που υπέστησαν τα σπίτια στη Κρήτη μετά τον σημερινό (27.09) σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Ειδικότερα, ο κ. Καρύδης τόνισε ότι «για να υπάρξει τέτοια μεγάλη καταστροφή, παίζουν ρόλο ορισμένοι παράγοντες», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί αν τα οικήματα που καταστράφηκαν ήταν ακατοίκητα ή να ελεγχθεί πόσο μεγάλες ρωγμές έχουν.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ο καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας ότι «τα 1000 (σπίτια) είναι πράγματι μεγάλο νούμερο. Αυτό οφείλεται στο ότι ο σεισμός ήταν γειτονικός, σχεδόν κάτω από τον οικισμό» και πρόσθεσε «τα σπίτια είχαν ήδη εξασθενήσει από μικρότερους σεισμούς που προηγήθηκαν».

Ακόμη, ο κ. Καρύδης επισήμανε ότι «οι συνεχείς σεισμοί δημιούργησαν ένα προηγούμενο», ενώ υπογράμμισε πως αναμένονται– σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων – και νέοι μετασεισμοί, κάτι που θα προκαλέσει πρόσθετες καταστροφές.

Τέλος, ο ομότιμος καθηγητής διευκρίνισε πως σημαντικό ρόλο έπαιξε και «η παλαιότητα των κτηρίων», ενώ σημείωσε και πως νεότερες κατασκευές μπορεί να μην ήταν σωστά δομημένες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι - Συνεχείς μετασεισμοί

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό