ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 70.000 παιδιά θετικά στον ιό «βλέπει» ο Σαρηγιάννης – Πόσα θα νοσήσουν βαριά

Κορονοϊός: 70.000 παιδιά θετικά στον ιό «βλέπει» ο Σαρηγιάννης – Πόσα θα νοσήσουν βαριά
«Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%» εκτίμησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

«Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%» εκτίμησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τον αριθμό των παιδιών που αναμένεται να νοσήσουν μίλησε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικά για τα παιδιά εκτίμησε ότι σε αυτό το κύμα του κορονοϊού που περνάμε αναμένεται να νοσήσουν από 50.000 έως 70.000 παιδιά προσθέτοντας ότι γύρω στο 2% με 4% αυτών αναμένεται να νοσήσουν βαριά.

«Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%», πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συνολικά, πάντως, η πανδημία, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη δείχνει σημάδια σταθεροποίησης αν και αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν τα 3.000, ακόμα και τα 4.000 καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως αν παρουσιαστεί η ανάγκη γρήγορα θα αναπροσαρμοστεί το πρωτόκολλο του «50% +1» στα σχολεία , αν και όπως είπε δεν δείχνουν κάτι τέτοιο τα δεδομένα από το εξωτερικό.

Παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους μη εμβολιασμένους λέγοντας πως αποτελούν εμπόδιο ως προς την διαχείριση της πανδημίας ενώ δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας μαζί τους.

«Δεν μας βοηθά καθόλου η φάση της εικονομαχίας-εικονολατρείας στην οποία έχουμε εισέλθει, ούτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης. Υπάρχει ανάγκη για ηρεμία. Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και όταν διαστρεβλώνεται κάθε οδηγία θα έχουμε άλλα προβλήματα» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου - aade.gr: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;