ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής - Καταστροφές σε όλη την Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής - Καταστροφές σε όλη την Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σαρώνει όλη τη χώρα το κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων που ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης. Μεγάλες καταστροφές σε Κέρκυρα, Εύβοια, Αττική, Χαλκιδική και Πελοπόννησο. Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φονική κακοκαιρία «Μπάλλος», που κόστισε τη ζωή ενός 69χρονου άνδρα στη Νότια Εύβοια, συνεχίζει την επέλασή της. Στο στόχαστρο των ακραίων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ώρες είναι η Χαλκιδική, όπου το 112 ήδη έστειλε μήνυμα στους πολίτες προκειμένου να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να μην μπουν σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Πέρα από την Εύβοια, την Αττική, αλλά και την Κρήτη, ιδιαίτερα μεγάλα ήταν τα προβλήματα και οι καταστροφές στα Επτάνησα. Ολόκληρες περιοχές στην Κέρκυρα «βούλιαξαν», ενώ και η Ιθάκη μέτρησε «πληγές» από το σαρωτικό πέρασμα του Μπάλλου.

Τα έντονα φαινόμενα συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις από πολίτες που χρειάζονται βοήθεια. Συγκεκριμένα, μόνο για την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία από τις 7:00 της Παρασκευής (15.10) μέχρι και τις 18:00 της ίδιας ημέρας είχε δεχθεί 247 κλήσεις.

Αναλυτικά:

- Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, ως κάτωθι:

  • 159 για αντλήσεις υδάτων
  • 55 για κοπές δέντρων
  • 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Όπως επισημαίνει σε ενημέρωσή της η Πυροσβεστική: «παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Δείτε βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος από την Ελλάδα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Δακτύλιος: Ποια οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Εύβοια - Αυτοψία του Newsbomb: Από αυτό το σημείο παρασύρθηκε ο άτυχος βοσκός (pics&vid)

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»