ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το Μεσολόγγι έγινε... Βενετία - Η φωτογραφία που έγινε viral

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το Μεσολόγγι έγινε... Βενετία - Η φωτογραφία που έγινε viral
Twitter

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τα ακρααι καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Αιτωλοακαρνανία με τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ακόμα και γάιτες για να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Σάρωσε όλη την Ελλάδα η κακοκαιρία «Μπάλλος», με το Μεσολόγγι να μην αποτελεί εξαίρεση. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τις πλημμύρες και το μέγεθος των καταστροφών να φαίνονται με το πρώτο φως της ημέρας το Σάββατο (16.10) ενώ τα φαινόμενα συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Ενδεικτική είναι μια φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στην οποία αποτυπώνεται η προσπάθεια ενός ανθρώπου να μετακινηθεί, χρησιμοποιώντας μια γάιτα. Την παραδοσιακή βάρκα που χρησιμοποιείται στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Το στιγμιότυπο έγινε viral και για πολλούς χρήστες του Twitter το Μεσολόγγι μετατράπηκε σε… Βενετία.

«Βούλιαξαν» Αγρίνιο και Μεσολόγγι - Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Μάλιστα, στο Αγρίνιο επιστρέφει εσπευσμένα ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το agriniopress.

Δείτε φωτογραφίες από το Καινούργιο στη Gallery:

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες». Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 2.324 νέων μολύνσεων: 539 στην Αττική - 357 στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα – Γαλλία: Εκτός συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Τραγωδία στην Πάτρα: Πνίγηκε με το φαγητό - Τον εντόπισε νεκρό η γυναίκα του