ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Το περιεχόμενο της διαθήκης και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νοεμβρίου

Μίκης Θεοδωράκης διαθήκη
Intime News

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιευθεί σύμφωνα με πληροφορίες η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την οικογένειά του να περιμένει να λάβει γνώση του περιεχομένου της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της διαθήκης στην οικογένειά του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εικόνα για τα όσα αναφέρονται σε αυτή. Τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος, αλλά και τα εγγόνια του αναμένουν να μάθουν την επιθυμία του σχετικά με την κατανομή της περιουσίας.

Το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται 1,5 μήνα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου ο Νίκος Κουρής να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης». Η συζήτηση αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου 2021, ενώ έχει προηγηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών, Ουρανία Φλεριανού, αναφέρει ότι το δικαστήριο «απαγορεύει στον καθ’ ου (σ.σ: Νίκο Κουρή) να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, τούτο δε έως τη συζήτηση της αίτησης κατά την ορισθείσα δικάσιμο και υπό τον όρο αυτής».

Υπενθυμίζεται, ότι με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητά μεταξύ άλλων «να εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαγορεύουσα τη συνέχεια της παράνομης χρήσης του ονόματος (κύριου, πατρώνυμου και επωνύμου Μίκης Θεοδωράκης) με επίκληση της ιδιότητας του δήθεν γιου του και την παράλειψη να επαναλάβει αυτή στο μέλλον μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της παρούσας αίτησης».

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης πριν δύο περίπου εβδομάδες, παραστάθηκε κανονικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο. «Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος» ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Στον αντίποδα, ο κ. Κουρής υποστήριξε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και θα κάνει τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά. Η επόμενη «μάχη» μεταξύ των δύο πλευρών, αναμένεται να δοθεί στη δικαστική αίθουσα στο τέλος Νοεμβρίου, αν και δεν αποκλείεται να δοθεί λύση μέσω της διαθήκης, σε περίπτωση που υπάρχει αναφορά για το Νίκο Κουρή σε αυτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του πιλότου για τη βάφτιση της μικρής Λυδίας