ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: «Σκανάρουν» τις συσκευές της μητέρας οι Αρχές

Ρόδος βιασμός 8χρονη
Εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.
PIXABAY

Ρόδος: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του νησιού, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας οι ηλεκτρονικές συσκευές της μητέρας. Τι δηλώνει η ίδια, αλλά και ο παππούς του κοριτσιού που έδωσε ανωμοτί κατάθεση.

Το κουβάρι της ιστορίας που έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Νησιού. Ο βιασμός της 8χρονης έχει «παγώσει» όλο τον κόσμο, με τις Αρχές να κάνουν φύλλο και φτερό κάθε στοιχείο που μπορεί να τους βοηθήσει έτσι ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο των ανδρών της Ασφάλειας έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συσκευές της μητέρας της 8χρονης. Το κινητό τηλέφωνο και το laptop εξετάζονται διεξοδικά, με τους ειδικούς της Ασφάλειας να αναζητούν οτιδήποτε μπορεί να τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα πιθανότατα δεν εμπλέκεται στη φρικαλεότητα, πλην όμως μπορεί μέσα από τις συσκευές της να βρεθεί η άκρη του νήματος και να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης…

«Θέλω να λάμψει η αλήθεια», λέει η μητέρα του κοριτσιού

Η μητέρα του κοριτσιού υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα είχε διαπιστώσει και αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού της. «Το παιδί ήταν συνέχεια κλαμένο, φοβόταν και συνέχεια έβριζε χωρίς λόγο» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Ο παππούς του παιδιού φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την κακοποίηση του κοριτσιού στην Ασφάλεια Ρόδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική» ο ίδιος πιθανολόγησε ότι δράστης είναι ο σύντροφος της κόρης του.

Ο παππούς μιλώντας στο Star είπε ότι «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Τι να κάνει αυτό το παιδί στην κοινωνία τώρα… Θα θυμάται την κακομεταχείριση αυτή».

Η μητέρα της ανήλικης από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι «πριν από περίπου μία εβδομάδα είδα κάποια σημάδια στο παιδί. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί και εάν έχει γίνει κακό στο παιδί μου. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα, εάν ήξερα θα σας το έλεγα. Πριν από λίγες ημέρες το παιδί μου παραπονέθηκε ότι είχε κάποιες ενοχλήσεις».

Στην Ασφάλεια έχουν καταθέσει η μητέρα, ο σύντροφός τους και οι δύο μεγαλύτερες ανήλικες αδελφές του κοριτσιού. Η μικρή, η οποία φέρεται να έχει νοητική υστέρηση, φιλοξενείται σε ειδική δομή της Ρόδου μετά την προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς.

Ανωμοτί κατάθεση του παππού που αρνείται τα πάντα

Η υποδιεύθυνση της Ασφάλειας στη Ρόδο προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο και κάλεσε ακόμα και τον παππού του κοριτσιού να δώσει ανωμοτί κατάθεση. Εκεί απάντησε μια σειρά από ερωτήσεις, που αφορούσαν στην κακοποίηση του παιδιού, και φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα. Δεν απέκλεισε, όμως, να προέρχεται ο δράστης από το στενό οικογενειακό περιβάλλον κι αυτό ίσως περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Επί της ουσίας, έδειξε τον σύντροφο της κόρης του, ωστόσο, κι εκείνος όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο παππούς της 8χρονης, μάλιστα, προχώρησε σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Ερχόταν από το σχολείο, έτρωγε, έπαιρνε την τσαντούλα του και πήγαινε πάνω στην μάνα. Την άλλη μέρα το πρωί πάλι κατέβαινε, του δίναμε να του βάλουμε μέσα στο σχολείο τι ήτανε, θα πάει στο σχολείο θα ξαναέρθει το μεσημέρι να του βάλουμε φαγητό. Να πάρει τη σκάλα να βγει πάνω στην μάνα τους. Δεν ξέραμε εμείς τι γίνεται πάνω…».

Στον ίδιο σταθμό μίλησε και ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφέροντας πως «έχει γίνει εξέταση, προχωράει ανακριτικά η υπόθεση. Δομείται η δικογραφία, έχει δοθεί στην εισαγγελία και από εκεί θα προκύψουν παοφάσεις». Η μητέρα του παιδιού, πάντως, συνεχίζει να δηλώνει άγνοια για την κακοποίηση στην οποία έχει υποβληθεί η κόρη της, με το παιδάκι να βιώνει μια απίστευτη περιπέτεια. Το 8χρονο κορίτσι φιλοξενείται πλέον σε ίδρυμα της Ρόδου, όπου ειδικοί παιδοψυχολόγοι είναι στο πλευρό της όσο «τρέχει» η έρευνα που διεξάγουν οι Αρχές.

Τα πορίσματα που θα δώσουν απαντήσεις

Το κουβάρι αυτής της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια καταγγελία που έγινε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, για σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενήργησαν άμεσα και κίνησαν τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε αυτό το πλαίσιο διεξήχθη η πρώτη προκαταρκτική εξέταση, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν ευρήματα τα οποία δεν συνάδουν με την ηλικία του κοριτσιού. Από αυτή την έκθεση, όμως, δεν κατέστη ξεκάθαρο το αν υπήρξε βιασμός και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 8χρονη θα υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις από τον ιατροδικαστή έτσι ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα για το τι τελικά έχει συμβεί στο παιδί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Ροδιακή», το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί και από γυναικολόγο έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Τα πορίσματα που θα προκύψουν, από τον νέο κύκλο εξετάσεων των γιατρών, αλλά και η τελική έκθεση που θα συντάξει παιδοψυχολόγος που ήδη έχει συνομιλήσει και εξετάσει το κορίτσι, θα δώσουν τις πρώτες καθαρές απαντήσεις για την υπόθεση. Οι εν λόγω εκθέσεις που θα συνταχθούν, θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Αναφορικά την 8χρονη ο ιατροδικαστής παρέδωσε αρμοδίως αναλυτική έκθεση περιγραφής των ευρημάτων στην οποία πιθανολογείται ο τρόπος προκλήσεώς τους χωρίς να προκύπτει με βεβαιότητα σεξουαλική κακοποίηση.

Καθίσταται σαφές ότι δεν θα υπάρξει σαφής ένδειξη έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της με καταγωγή από τον Πόντο, την γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της, ηλικίας 10 και 12 ετών, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και από καταθέσεις ότι η κακοποίηση που υπέστη το παιδί προήλθε από κάποιο αντικείμενο, που το ίδιο περιέγραψε ότι μοιάζει με «μαχαίρι» στην κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου.

Τι αναφέρει η παιδοψυχολόγος

Η παιδοψυχολόγος έχει αποφανθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το παιδί έχει νοητική στέρηση και το τοποθετεί ως προς την αντίληψη του στην ηλικία των 3,5 ετών.

Αξιολογείται αρμοδίως πληροφορία που θέλει το ένα εκ των αδελφών του 8χρονου παιδιού να έχει βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο φέρεται να χτυπά το παιδί ο παππούς του.

Τα δύο του αδέλφια εξεταζόμενα, παρουσία παιδοψυχολόγου, εξέφρασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες την στεναχώρια τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκονται μαζί με τους παππούδες τους, επεσήμαναν ότι ο παππούς τους είναι αυστηρός αλλά τους αγαπά και απέκλεισαν οιαδήποτε υποψία για τέλεση αδικημάτων εντός του στενού κύκλου της οικογενείας.

Η μητέρα του παιδιού, που υπέστη bullying όταν διέρρευσαν τα στοιχεία της ταυτότητάς της και οι λογαριασμοί της στα social media και διαπιστώθηκε ότι είχε αναρτήσει φωτογραφικό υλικό με «προκλητικό» περιεχόμενο έκλεισε τους λογαριασμούς της το βράδυ της Πέμπτης.

Η 33χρονη κατέθεσε ότι η ίδια και ο σύντροφός της δεν εργάζονται και παραμένουν στην οικία τους, πάνω από την οικία των παππούδων των παιδιών και γονέων της, με τα παιδιά. Τόνισε ότι απουσιάζει μόνο για να μεταβεί σε σούπερ μάρκετ και για άλλες εργασίες και τα παιδιά μένουν με τους γονείς της που την συνδράμουν.

Ακόμη, το dimokratiki.gr, σημειώνει ότι η μητέρα όταν έμαθε από την κόρη για τον τραυματισμό της στα γεννητικά όργανα πριν μια εβδομάδα και είδε κάποια σημάδια, τράβηξε μια φωτογραφία και την απέστειλε σε φίλη της για να την συμβουλευτεί.

Δύο μέρες μετά βρήκε την αστυνομία στην οικία της και όπως τόνισε δεν γνωρίζει οτιδήποτε που σχετίζεται με κακοποίηση του παιδιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, όσοι έχουν το ίδιο πρόβλημα δεν είναι μόνοι τους

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη