ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»

«Ανάσα» αισιοδοξίας για την οικογένεια της κοπέλας που υπέστη βάναυση κακοποίηση και ανεπανόρθωτες βλάβες από Πακιστανό στην Πάρο το 2012. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (20/10) πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

«Είμαστε όλοι δίπλα της», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, στέλνοντας θερμές ευχές για την βελτίωση της υγείας της 24χρονης που μαζί με την οικογένειά της ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά εδώ και 9 χρόνια.

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση από το κέντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την άτυχη Μυρτώ.

«Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαιτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covid-19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Τέλος ευχαριστώ όλους εσας για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου.

Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μερες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ», ήταν η ανάρτηση της μητέρας της Μυρτούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

GNTM 4: Αποχώρηση-θρίλερ από το παιχνίδι (19/10) - Οι κριτές έδωσαν τη λύση

Καιρός - Αρναούτογλου: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (vid)