ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: Καθηγήτρια σχολείου κάνει bullying σε παιδί που πάσχει από ΔΕΠΥ

Μητέρα μαθητή καταγγέλλει καθηγήτρια του σχολείου που φοιτά ο γιος της για bullying
Μητέρα μαθητή καταγγέλλει καθηγήτρια του σχολείου που φοιτά ο γιος της για bullying
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ακόμη μία καταγγελία για περιστατικό bullying σε σχολείο της χώρας - Συνέντευξη της μητέρας του ανήλικου στο Newsbomb.gr

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει τα περιστατικά εκφοβισμού (bullying) μαθητών στα σχολεία της χώρας με πολλά παιδιά να είναι αναγκασμένα να υφίστανται ακραίες και άσχημες συμπεριφορές όχι μόνο από συμμαθητές τους, αλλά και από… καθηγητές.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για ένα φαινόμενο το οποίο αυξάνεται συνεχώς συμπαρασύροντας και καταστρέφοντας παιδικές ψυχές.

Σήμερα το Newsbomb.gr παρουσιάζει την ιστορία ενός 14χρονου μαθητή από το Ξυλόκαστρο ο οποίος ζει υπό καθεστώς τρομοκρατίας και περιθωριοποίησης καθώς, όπως καταγγέλλει η μητέρα του, υφίσταται συνεχώς bullying από μία καθηγήτρια λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι…

O ανήλικος έχει διαγνωσθεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) με αποτέλεσμα να εμφανίζει υπερκινητικότητα και παρορμητικότητα. Χαρακτηριστικά που όπως φαίνεται δεν μπορεί να αποδεχθεί η καταγγελλόμενη καθηγήτρια η οποία, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η μητέρα του παιδιού κυρία Ελεάννα Γιαννακοπούλου, αντί να το φροντίσει και να το βοηθήσει του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Τόσο δύσκολη που, όπως λέει η μητέρα του, έφθασε στο σημείο να πιάσει τους συμμαθητές του και να τους παροτρύνει να μην κάνουν παρέα με τον γιο της γιατί «λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει θα τους καταστρέψει τη ζωή».

«Με το σχολείο γενικά δεν έχω πρόβλημα, είναι άψογοι οι καθηγητές. Υπάρχει όμως μία καθηγήτρια που κάνει bullying στο παιδί μέσω των συμμαθητών του. Επειδή ο Αλέξανδρος έχει ΔΕΠΥ η καθηγήτρια θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο για τα υπόλοιπα παιδιά. Εκείνη βέβαια, όταν της το είπα, αρνήθηκε ότι έκανε κάτι τέτοιο» περιγράφει η κυρία Γιαννακοπούλου και προσθέτει: «Έφθασε στο σημείο να επικοινωνήσει με μητέρα συμμαθητή του γιου μου και να την ρωτήσει πως αφήνει το παιδί της να κάνει παρέα με το παιδί μου!».

«Δεν υπάρχουν καθηγητές ειδικής αγωγής»

Όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων αλλά και των εξετάσεων η κυρία Γιαννακοπούλου εκφράζει το παράπονό της για το γεγονός πως το σχολείο δεν διαθέτει καθηγητές ειδικής αγωγής (εκτός από μαθηματικό) με αποτέλεσμα ο γιος της Αλέξανδρος να δυσκολεύεται πολύ να παρακολουθήσει τη παράδοση των μαθημάτων.

«Αν είχαν διαβάσει τις γνωματεύσεις θα έπρεπε να ξέρουν πως τα παιδιά με ΔΕΠΥ χρειάζονται ειδικούς καθηγητές και εξετάζονται προφορικά. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Έβαλαν το παιδί πέρσι να δώσει γραπτές εξετάσεις με αποτέλεσμα η εν λόγω καθηγήτρια να τον αφήσει στο μάθημά της. Πήγα στο σχολείο και της εξήγησα πως έχουν τα πράγματα και αντί να ενδιαφερθεί άρχισε να μου λέει πως το παιδί μου δεν έχει τίποτα και ότι δεν νοιάζομαι για αυτό!» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η μητέρα του ανήλικου.

Δείτε την καταγγελία της κυρίας Γιαννακοπούλου στο Newsbomb.gr

Εδώ να σημειωθεί ότι με αφορμή τις γραπτές εξετάσεις η κυρία Γιαννακοπούλου απέστειλε τον Σεπτέμβριο του 2021 εξώδικο προς το σχολείο, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύει το Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Παραλίγο ξύλο στο «Bachelor»! Βρισιές και «ντου» μετά το «πουτ…» που είπε η μια παίκτρια στην άλλη

Θρίλερ στο Αιγάλεω: Άφαντος ο γιος της 55χρονης – Τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ. και εξαφανίστηκε