ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας - «Συναγερμός» για 8 περιοχές

Κορονοϊός: Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου
Μεγάλη η επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα
Intime News

Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί στο 1,35% την τελευταία εβδομάδα και το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28% 

Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Επίσης, όπως είπε, έχει αυξηθεί στο 1,35% και το ποσοστό της θετικότητας.

Παράλληλα, η κυρία Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, διατηρείται ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και η υψηλή θετικότητα κυρίως στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ιδιαίτερα τα Γρεβενά, η Ημαθία και η Μαγνησία, προβληματίζουν εξαιτίας της αύξησης των νέων κρουσμάτων. Σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρήθηκε και σε περιφέρειες ενότητες της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας όπως η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα ενώ «καμπανάκι» σήμανε και για την Αιτωλοακαρνανία.

Στην Θεσσαλονίκη το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, εμφανίζοντας σημεία σταθερότητας. Αυξήθηκαν κατά 30% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Η κυρία Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Όλοι με μάσκες στις παρελάσεις

Επιπλέον, στην αυστηρή σύσταση να φοράνε όλοι μάσκα στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

«Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας ανάλογα με τις ανάγκες μας αλλά και την ηλικία μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και την υγιηνή των χεριών. Είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα…», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τέλος, τόνισε ότι φέτος η νοσηρότητα θα είναι πιο αυξημένη και κάλεσε τις ομάδες υψηλού κινδύνου ή μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν κατά της γρίπης αλλά και με την τρίτη δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκάγκα - Κορονοϊός: Ο χάρτης των νοσηλειών στη Μακεδονία – Τα ποσοστά σε εμβολιασμένους και μη

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1