ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Μόνο ο στρατός στη Θεσσαλονίκη λέει ο Τζιτζικώστας στο Newsbomb.gr

Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλά στο Newsbomb.gr και ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
INTIME

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλά στο Newsbomb.gr και ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα

Μόνο ο στρατός θα συμμετέχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη λέει στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε νωρίτερα για το τι θα ισχύσει την ερχόμενη Πέμπτη ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ».

Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει ότι κανονικά θα πραγματοποιηθούν και οι μαθητικές παρελάσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 27 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά από απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα λάβουν μέρος μόνο τα στρατιωτικά τμήματα και ουδείς άλλος προκειμένου η παρέλαση να έχει διάρκεια 60 λεπτών

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε, επίσης, στο Newsbomb.gr ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση τόσο της μαθητικής όσο και της στρατιωτικής είναι η χρήση μάσκας. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Μακεδονίας και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, επίσης, στο Newsbomb.gr ότι οι παρελάσεις θα διεξαχθούν όπως έχει ανακοινωθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου με τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών και δεν θα υπάρχουν νέες διευκρινίσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Ομολόγησε ο 20χρονος τη δολοφονία της μητέρας του

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος ο ηθοποιός - Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε (vid)

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού