ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα παιδιού με αυτισμό: «Ο γιος μου κανιβαλίστηκε» – Τι καταγγέλλει για την αδιαφορία των αρχών

Μητέρα παιδιού με αυτισμό: «Ο γιος μου κανιβαλίστηκε» – Τι καταγγέλλει για την αδιαφορία των αρχών

Μητέρα καταγγέλλει πως η ακραία συμπεριφορά τουριστών στην Κρήτη επιβάρυνε την κατάσταση του παιδιού της που πάσχει από αυτισμό 

Απίστευτα πράγματα διαδραματίζονται σε μία γειτονιά στα Χανιά με πρωταγωνιστές δυο γονείς που μεγαλώνουν τρία παιδιά, το ένα με αυτισμό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο cretapost η μητέρα του παιδιού, Γιάννα Κωστάκη, τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον απέναντι από το σπίτι τους έχουν χτιστεί δύο βίλες οι οποίες λειτουργούν παράνομα ως τουριστικά καταλύματα με τη μορφή του airbnb.

Το αποτέλεσμα είναι οι τουρίστες που πηγαίνουν εκεί να εξοκείλουν και να προκαλούν απίστευτη ηχορύπανση.

«Βιώνουμε μία απίστευτη κατάσταση. Είμαστε σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Τα άτομα που ενοικιάζουν τις βίλες είναι άτομα που δεν επιθυμούν να ελέγχονται, θέλουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Όλο αυτό όμως μας έχει προκαλέσει προβλήματα ως προς την πορεία του Χρήστου», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κωστάκη ενώ τονίζει πως τα προηγούμενα χρόνια έφευγε από το ίδιο της το σπίτι για το καλό του παιδιού: «Στο παιδί αναγκάστηκα να του βάζω ακουστικά ενώ τον έπαιρνα τα προηγούμενα χρόνια και πηγαίναμε στο χωριό. Κάποια στιγμή όμως είπα “φτάνει ως εδώ”. Δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα οι ένοικοι ενός καταλύματος που έρχονται για πέντε με δέκα μέρες από εμένα που ζω εδώ. Το γεγονός όμως είναι ένα: Αργά και σταθερά ο γιος μου κανιβαλίστηκε από ανθρώπους που ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε».

Έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του 15χρονου Χρήστου

Με όλη αυτή την οχλαγωγία και την αδιαφορία απ’ όλους τους αρμόδιους η κατάσταση του 15χρονου Χρήστου έχει επιδεινωθεί.

«Τα παιδιά με αυτισμό έχουν ευαισθησία σε ότι αφορά όλες τις αισθητηριακές λειτουργίες τους. Έχουν υπερακουσια και αντιλαμβάνονται τους ήχους διαφορετικά. Για τον Χρήστο όλη αυτή η φασαρία προκαλεί σύγχυση, ευερεθιστότητα, άγχος και τελικά τον αποδιοργανώνει. Εμείς το παιδί το πήγαμε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων και μας είπαν ότι εμφανίζει πλέον διάφορα ψυχοσωματικά επειδή είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθει σε ότι βιώνουμε. Το παιδί χρήζει επιθετικής ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής», τόνισε σχετικά η μητέρα του 15χρονου.

Η απίστευτη απάντηση των ιδιοκτητών στους γονείς του Χρήστου

Αυτή η ιστορία κρατάει εδώ και τρία χρόνια με τους γονείς αρχικά να προσπάθησαν να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες ώστε να βρουν μία κοινή λύση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αντίκρισμα.

«Τους παρακαλούσαμε εδώ και τρία χρόνια να λάβουν τα μέτρα τους. Τους τονίσαμε ότι μία επιχείρηση έχει και υποχρεώσεις. Δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο ηχοπροστασίας. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε τους είπαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε και εμείς να είμαστε ήρεμοι στο σπίτι μας και εκείνοι να λειτουργούν τις βίλες τους. Τότε έλαβα την θεϊκή απάντηση: “Αφού έχεις παιδί με αυτισμό γιατί δεν πήρες ένα οικόπεδο 4 στρέμματα να τον χώσεις μέσα ώστε να μην τον ενοχλούν οι γείτονες;”. Αυτό ήταν και το τέλος των διπλωματικών σχέσεών μας μαζί τους», ανέφερε σχετικά η κ. Κωστάκη.

Αδιαφορία και ολιγωρία των αρχών

Μετά από αρκετό ψάξιμο και απόκτηση γνώσεων για τα πολεοδομικά θέματα διαπίστωσαν πως οι βίλες λειτουργούσαν παράνομα ενώ την ίδια ώρα οι έλεγχοι που γίνονταν ήταν ελλιπείς.

«Έχουμε απευθυνθεί, με τη βοήθεια του εισαγγελέα, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως η δόμησης του δήμου, η διεύθυνση Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ Κρήτης. Και οι τρεις υπηρεσίες είχαν δεχτεί και εισαγγελικές παραγγελίες από τις οποίες ουδεμία εκτελέστηκε ως όφειλε. Έγιναν τρεις αυτοψίες και πάντα οι εκθέσεις από τις αυτοψίες που κοινοποιούνταν και στην εισαγγελία ήταν ελλιπείς. Ποτέ δεν αποτυπώθηκε η πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει γι’ αυτό και δεν έχουν τιμωρηθεί. Είναι σαν ένα αόρατο χέρι να συντόνιζε όλο αυτό το πράγμα ή να κρύβονται πίσω από κάποιους. Αυτές οι βίλες έχουν δόμησης με άδεια ανέγερσης οικοδομής. Δεν έχει ολοκληρωθεί το στάδιο του έλεγχου και το ρεύμα τους είναι εργοταξιακό – δηλαδή το κτίριο έχει δηλωθεί ως εργοτάξιο και όχι ως ολοκληρωμένο οίκημα», τόνισε σχετικά η μητέρα του 15χρονου Χρήστου.

Η επιστολή στον πρωθυπουργό

Μετά απ’ όλα όσα έχει περάσει η συγκεκριμένη οικογένεια και μετά τις ολιγωρίες και παρανομίες που έχουν διαπιστωθεί αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, Κωσταντίνο Μητσοτάκη για να παρέμβει όπως μπορεί.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Κωστάκη:

Με αξιοπρέπεια μόνο.

Ο γιος μου, Χρήστος διαγνώσθηκε με Αυτισμό, όταν ήταν 23 μηνών, με τα αδέλφια του 3.5 ετών και 38 ημερών αντίστοιχα. Aχαρτογράφητα νερά. Η καθημερινότητά μας πλέον, είχε συνεδρίες διαφόρων ειδικοτήτων, θεραπεία Yπερβαρικής Ιατρικής στο εξωτερικό, ατελείωτη δοκιμασία της έννοιας της υπομονής. Τα πάντα για να γίνει όσο πιο λειτουργικός μπορούσε. Χρόνος, χρήμα, ψυχολογικό και σωματικό κόστος. Για λίγο θεώρησα, ότι τον Αυτισμό τον είχαμε υπό έλεγχο. Βιάστηκα…

Αγοράσαμε το σπίτι μας το 2009. Πληρούσε όσα οι ειδικοί μας είχαν υποδείξει. Ήρεμη, ήσυχη γειτονιά όπου δομήσαμε ένα περιβάλλον κατάλληλο για ένα Αυτιστικό παιδί. Δημιουργώντας με όλους τους γείτονες άριστες σχέσεις… Όλοι αγαπούν το Χρήστο.

Όταν λοιπόν αγοράσθηκε το διπλανό μας οικόπεδο, ειλικρινά χάρηκα. Οι νέοι μας γείτονες, οικογένεια ενός μεσίτη, μιας δικηγόρου με δυο παιδιά Μηχανικούς, θα έκτιζαν για ιδιοκατοίκηση… έτσι μας είπαν.

Τελικά, οι δυο πολυτελέστατες επαύλεις, με τρεις πισίνες ήταν για αποκλειστική τουριστική χρήση, Airbnb κλπ. Με δυνατότητα φιλοξενίας 18 ατόμων, σε ένα οικόπεδο.

Θεωρώ υποτίμηση της κοινής λογικής να χρειαστεί να περιγράψω τα επακόλουθα. Το μόνο που αρκεί και έχει σημασία, είναι ότι το περιβάλλον πλέον έγινε τοξικό, μη βιώσιμο για όλους μας, ειδικότερα για τον Χρήστο.

Για τρία χρόνια, από το 2017, παρακαλούσα τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους. Να μεριμνήσουν για την ηχορύπανση και την οχληρία. Τίποτα. Όταν τους είπα ότι ο Χρήστος παθαίνει κρίσεις, “χτυπιέται”, μου είπαν…..”αφού ήξερες ότι είχες Αυτιστικό γιο, γιατί δεν πήρες 4 στρέμματα, να χτίσεις και να τον χώσεις μέσα;……”. Δε μίλησα. Σώπασα… Μου απάντησαν.. ”…εμείς έχουμε μητέρα δικηγόρο, εσύ με το μισθό του άντρα σου του στρατιωτικού, πόσο σε παίρνει να μπαίνεις στα δικαστήρια;….” Μονόδρομος η δικαστική οδός.

Απευθύνθηκα στον ‘Φρουρό της Δικαιοσύνης’, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, ο οποίος με άκουσε και τους έκανε συστάσεις……Τίποτα. Μια μέρα αντιλήφθηκα ότι η παροχή του ρεύματός τους είναι εργοταξιακή. Παραξενεύτηκα. Ήμουν σίγουρη πως αυτό δεν είναι νόμιμο. Κανονικά οι τουρίστες, κανονικά οι γνωστοποιήσεις του ΕΟΤ, κανονικά το εισερχόμενο χρήμα. Στην υγειά των λοιπών νόμιμων κορόιδων !!!

Ζήτησα και πάλι την κατεύθυνση και βοήθεια του Εισαγγελέα. Από καρδιάς ευχαριστώ γιατί με πίστεψε. Με συμβούλευσε, ότι πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητά τους. Εξέδωσε εισαγγελικές παραγγελίες για κάθε αρμόδια υπηρεσία. Καμία εξ’ αυτών δεν εκτελέσθηκε ως όφειλε.

Φέτος φθάσαμε στο απροχώρητο. Το παιδί βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Έχοντας όλες τις αισθητηριακές ευαισθησίες ενός Αυτιστικού ατόμου, με τη φασαρία δίπλα, δεν άντεξε. Παρουσίασε σοβαρά ψυχοσωματικά θέματα. Κρίθηκε απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή. Ισοπέδωση. Ζητήσαμε ασφαλιστικά μέτρα. Ακόμα κι αυτά παραβιάζονται συνεχώς.

Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ πλέον προς εσάς κ. Πρωθυπουργέ.

Θεωρώ δεδομένη την ευαισθησία σας για κάθε αδύναμο και γνωρίζω με βεβαιότητα ότι δεν επιτρέπετε εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν παιδιά. Σας παρακαλώ να δώσετε εντολή σε αρμόδιες Προϊστάμενες Υπηρεσίες, όπως ελέγξουν το γιατί…..

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων, διενεργεί αυτοψίες (3 στον αριθμό) εντοπίζοντας μάλιστα ενοίκους, εντός κτιρίων που είναι υπό ανέγερση και δεν έχουν περάσει τελικό έλεγχο, με εργοταξιακό ρεύμα και νερό, με τρεις πισίνες αντί μιας της αδείας τους, με πλήθος άλλες παραβάσεις, τις οποίες δεν βλέπουν και εκδίδουν κάθε φορά διαφορετικό πόρισμα, ακόμη και προς εκτέλεση Εισαγγελικής εντολής. Στο σημείο αυτό κρίνω σκόπιμο να αναφέρω, ότι εδώ και ένα χρόνο, αιτήθηκα 6 φορές τηλεφωνικά, ακόμη και με email ραντεβού με τον κ. Δήμαρχο Χανίων, ο οποίος είναι και ο προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, χωρίς ανταπόκριση. Μάλλον η οικογένειά μου δεν είναι πολίτες του Δήμου του.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Χανίων, διενεργεί έλεγχο στα κτίρια αυτά, ως η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της ρευματοδότησης και της λειτουργίας επιχειρήσεων, εντοπίζει το εργοταξιακό ρεύμα, δηλώνει αναρμόδια και τονίζει εγγράφως ότι δεν υπάρχει, λέει επικινδυνότητα…. Ας λειτουργεί λοιπόν η επιχείρηση με εργοταξιακό ρεύμα!!!

Ο ΕΟΤ/ΠΥΤ Κρήτης, ο οποίος κλήθηκε με Εισαγγελική παραγγελία να ελέγξει την νομιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων και αρκέστηκε σε ένα υποτυπώδες πρόστιμο, για αναληθή δήλωση γνωστοποίησης. Καταλύματα σε πλήρη λειτουργία με εργοταξιακό, με πολεοδομικές παραβάσεις, που δεν πληρούν όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας και ούτε καν τα ανέφεραν στον Εισαγγελέα….και να συνεχίζουν να λειτουργούν…

Τη στιγμή που ούτε ιδιοκατοίκηση δεν επιτρέπεται με εργοταξιακό, πως γίνεται να λειτουργεί επιχείρηση και να το γνωρίζουν άπαντες οι αρμόδιοι; Κάλυψη ή συγκάλυψη;;; Για την Υπηρεσία Δόμησης είναι υπό ανέγερση κτίρια… για τη Διεύθυνση Ανάπτυξης είναι εταιρεία και για τον ΕΟΤ είναι τουριστικό κατάλυμα!!! Πώς να τα βάλω εγώ με την Λερναία Ύδρα των ημετέρων… των κουμπάρων… των συναδέλφων… των συμμαθητών… Ποια είμαι εγώ…

Η μάνα του «άρρωστου παιδιού» όπως αρέσκονται να με αποκαλούν ακόμη και εγγράφως. Το «άρρωστο» αυτό παιδί είναι ο γιός μου, ο Χρήστος. Συγνώμη που δεν τον πετάμε στον Καιάδα… Ο Χρήστος όχι μόνο κακοποιήθηκε, κανιβαλίστηκε. Αργά και σταθερά του αφαιρέθηκε κάθε τι που με τόσο κόπο είχε κατακτηθεί. Για πέντε ολόκληρα χρόνια. Το μόνο που ζήτησα ήταν η εφαρμογή του νόμου. Ούτε χάρες, ούτε εξυπηρετήσεις. Ίσως μια στάλα ανθρωπιάς.

Σας παρακαλώ, ακούστε τον Χρήστο, όπως τον ακούμε εμείς στο σπίτι μας.

Το μόνο που ξέρει είναι να μου ζητάει βοήθεια. Εγώ δεν μπόρεσα να του την δώσω. Ευελπιστώ εσείς.

Το να παλεύω για το παιδί μου, Τιμή μου.

Πηγή: Cretapost

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ