ΕΛΛΑΔΑ

Λινού στο Newsbomb.gr: Είμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα - Αύξηση κρουσμάτων τους επόμενους μήνες

Λινού στο Newsbomb.gr: Είμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα - Αύξηση κρουσμάτων τους επόμενους μήνες
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μίλησε στο Newsbomb.gr
ΙΝΤΙΜΕ

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μιλώντας στο Newsbomb.gr, κρούει καμπανάκι κινδύνου, επιμένοντας πως αν ο κόσμος δεν εμβολιαστεί θα έχουμε σίγουρα νέο κύμα κορονοϊού.

Με το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρας μας να έχει αυξηθεί κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συνεχίζεται η κλιμάκωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Η επιδημιολογική εικόνα έχει σημάνει συναγερμό σε ειδικούς και κυβέρνηση. H καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μιλώντας στο Newsbomb.gr, για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, αλλά και για την «στάσιμη» πορεία του εμβολιασμού, έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου.

«Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες. Δεν γνωρίζω πόσο θα είναι, αλλά με τουλάχιστον 4 εκατ. ανεμβολίαστους είμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα. Η συχνότητα που νοσούμε είναι πολύ επικίνδυνη. Με ανησυχεί ιδιαίτερα πως έχουν μειωθεί τα μέτρα ατομικής προστασίας. Υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Αναφορικά με τις παρελάσεις εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να γίνουν με αποστάσεις και χωρίς συνωστισμό των ανθρώπων που θα παρακολουθούν. Μάλιστα, επισήμανε πως ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι επίσημη οδηγία για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανεξαρτήτως με το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

«Οι στοιχίσεις των παιδιών αλλά και όσων λάβουν μέρος στις παρελάσεις πρέπει να γίνουν με μεγάλες αποστάσεις. Όλοι όσοι παραβρεθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, να φοράνε την μάσκα τους και φυσικά να διατηρούν τις σωστές αποστάσεις», τόνισε κλείνοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.