ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Θα σπάσει για έκτη φορά το φράγμα των 4.000;

Κρούσματα σήμερα: Θα σπάσει για έκτη φορά το φράγμα των 4.000;
Η πορεία των κρουσμάτων δεν προοιωνίζει έναν εύκολο χειμώνα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η πορεία των κρουσμάτων δεν προοιωνίζει έναν εύκολο χειμώνα – Μεγαλώνει η ανησυχία μετά τα στοιχεία για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Δευτέρα

Σε νέα φάση ανησυχίας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα έχουν μπει οι ειδικοί μετά τα σχεδόν 4.000 κρούσματα και τους 54 νεκρούς από Covid-19 που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ.

Αν και λόγω των μέτρων που ισχύουν για την παρουσία στην εργασία των μη εμβολιασμένων τα τεστ που διεξάγονται την Κυριακή είναι αυξημένα, εντούτοις ο αριθμός των 3.937 νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο προκαλεί προβληματισμό και αποτυπώνει την επιβαρυμένη επιδημιολογικά εικόνα ειδικά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η ανησυχία, μάλιστα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω των εορτασμών που έχουν ξεκινήσει από χθες, Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχος της πόλης Άγιο Δημήτριο αλλά και την επέτειο του «ΌΧΙ» για την 28η Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι των ειδικών και τα κρούσματα σήμερα είναι περισσότερα από 4.000, τότε θα πρόκειται για την β από τη στιγμή που άρχισαν να ανακοινώνονται οι ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ που τα κρούσματα θα έχουν «σπάσει» το ψυχολογικό αυτό φράγμα.

Οι προηγούμενες πέντε φορές είχαν καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο (οι δύο) και τον περασμένο Αύγουστο (οι 3) με την τελευταία φορά που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 4.000 κρούσματα για ένα 24ωρο να είναι και η ημέρα στην οποία καταγράφηκε το αρνηιτκό ρεκόρ των 4.608 κρουσμάτων.

Οι πέντε φορές που τα κρούσματα πέρασαν τα 4.000 στην Ελλάδα

  • 6/4 4.309
  • 13/4 4.033
  • 10/8 4.181
  • 17/8 4.206
  • 24/8 4.608

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 νεκρούς από κορονοϊό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

Βατόπουλος: Επικίνδυνες υγειονομικά οι παρελάσεις

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο και του ζήτησε να τοποθετηθεί τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και για τις προγραμματισμένες παρελάσεις.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος «το εάν θα γίνουν ή όχι παρελάσεις είναι μία καθαρά πολιτική απόφαση αλλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως οποιαδήποτε συγκέντρωση είναι επικίνδυνη. Εφόσον αποφασιστεί να γίνουν παρελάσεις, πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια. Καλό θα ήταν σε αυτές να βρεθούν μόνο εμβολιασμένοι πολίτες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας όπως μάσκα κα.»

Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «μπαίνουμε σε ένα νέο κύμα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο καιρός αρχίζει να ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών γι’ αυτό θα πρέπει να τηρούμαι τα μέτρα προστασίας. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για τα εμβόλια ώστε οι πολίτες να πειστούν και να εμβολιαστούν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Συγκινούν οι γιατροί της - «Δεν λιποτάκτησε ούτε για μια στιγμή»

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά