ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά: Γέμισε ανθοδέσμες το γραφείο της - Μεσίστιες οι σημαίες στη Βουλή

Φώφη Γεννηματά: Γέμισε ανθοδέσμες το γραφείο της - Μεσίστιες οι σημαίες στη Βουλή
INTIME

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, το οποίο «πλημμύρισε» λουλούδια.

Βαρύ πένθος έχει φέρει ο χαμός της Φώφης Γεννηματά σε όλη την Ελλάδα και φυσικά το γραφείο της στη Βουλή έχει μετατραπεί στο μέρος όπου οι συνάδελφοί της στο Κοινοβούλιο αποτίνουν φόρο τιμής.

Λουλούδια και λίγα λόγια σε ένα βιβλίο που υπάρχει στο γραφείο για συλλυπητήρια, μέσα σε κλίμα συγκίνησης είναι το ύστατο «χαίρε» προς την κυρία Γεννηματά, που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Παράλληλα, μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στα σκαριά πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου με το όνομα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, μίλησε το πρωί της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις για πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου με το όνομα της εκλιπούσης.

«Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία “Φώφη Γεννηματά”. Εγώ το υιοθετώ και θα το προωθήσω. Είναι μια πολύ καλή ιδέα», τόνισε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. «Η πρόληψη είναι καθοριστικό στοιχείο για κάθε ασθένεια. «Πρέπει να φύγει ο φόβος που υπάρχει στους ανθρώπους να επισκεφθούν τον γιατρό», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «απολύτως φυσιολογικό» το κύμα συγκίνησης, εξηγώντας πως στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά επικράτησε η ανθρώπινη διάσταση και όχι η διάσταση του πολιτικού και κατόρθωσε να ισορροπήσει την οικογενειακή και προσωπική της ζωή, με την πολιτική της ζωή. «Τα ξεχώρισε αυτά, ήταν ένα ευγενικός άνθρωπος, αξιοπρεπής, μαχητική, και ήταν συγκινητικός ο τρόπος που έδωσε τη μάχη με την αρρώστια που είχε. Αυτό που θα μείνει είναι ένας άνθρωπος με χαμόγελο, μια φωτεινή παρουσία, ένα χαμογελαστό ανθρώπινο πρόσωπο», επεσήμανε.

Ο Παναγιώτης Πικραμένος μίλησε για την εσωτερική δύναμη που είχε η Φώφη Γεννηματά η οποία «ξεχώριζε την οικογένεια από την πολιτική και μπορούσε να τα συμφιλιώνει αυτά τα δυο». «Έδινε μάχες με μεγάλη αξιοπρέπεια και θάρρος με τη νόσο που τη βασάνιζε, φρόντιζε την οικογένειά της δημιουργώντας μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, και συγχρόνως, χωρίς να τα ανακατεύει, έκανε το καθήκον της ως πολιτικός, με αξιοπρέπεια και αυτό, με μαχητικότητα, θάρρος, αυταπάρνηση και λογική. Μέσα στη Βουλή στάθηκε μια απολύτως λογική παρουσία, χωρίς εξάρσεις, λαϊκισμούς. Ήταν μια πάρα πολύ καλή κοινοβουλευτική παρουσία», υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η Φώφη Γεννηματά κράτησε το χώρο της ενωμένο, «έδωσε μεγάλή μάχη, ηγήθηκε ενός κόμματος το οποίο είχε υποστεί μια μεγάλη εκλογική ήττα, έμεινε πιστή στην ιδεολογία της και μπόρεσε με την παρουσία της την ιστορία της και την προσωπικότητά της να κρατήσει το κόμμα ενωμένο». «Το γεγονός ότι προκήρυξε εσωκομματικές εκλογές, δείχνει τη δημοκρατικότητα του ανθρώπου που λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, και της δημοκρατίας. Δείχνει έναν ξεχωριστό άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά. «Θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας άλλος άνθρωπος, με γενναιότητα, αξιοπρέπεια, ήθος, παράδοση, πραότητα», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θυμήθηκε, τέλος, ένα περιστατικό όταν επισκέφθηκε ως επικεφαλής ενός Οργανισμού προώθησης της Διαιτησίας την Φώφη Γεννηματά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη αφού είχε αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που κατανοούσε τα προβλήματα, την πραότητα, την ευγένεια, το ανοιχτό μυαλό, πως υιοθέτησε αμέσως προτάσεις που της κάναμε, η προθυμία να υιοθετήσει καινοτόμες προτάσεις», ανέφερε για την Φώφη Γεννηματά ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη», αποκαλύπτει ο Γιώργος Λιάνης

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά