ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης έχασε πριν από τρεις ημέρες τη μητέρα του
Facebook

Ο Άκης Τσελέντης έχασε πριν από τρεις ημέρες τη μητέρα του

Ραγίζει καρδιές ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με τον δημόσιο αποχαιρετισμό του στη μητέρα του η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις ημέρες.

Ο Άκης Τσελέντης στο κείμενο που ανήρτησε στο Facebook αναφέρεται στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα το Φισκάρδο, τον τόπο καταγωγής του, θυμάται «τα υπέροχα Κεφαλονίτικα φαγητά» της μητέρας του αλλά και τα παράπονά της επειδή πήγαινε μόνος του για ψαροντούφεκο.

«Δεν μπορώ να το Συνειδητοποιήσω ακόμα ότι την έχασα ούτε ποτέ θα μπορέσω. Μακάρι να είχα τον ύπουλο Χάρο μπροστά μου να τον τσάκιζα που παίρνει τους υπέροχους ανθρώπους και αφήνει τα ανήθικα ρεμάλια» προσθέτει ο Άκης Τσελέντης και σημειώνει με νόημα «σήμερα για μια ακόμα φορά κατάλαβα τη ματαιότητα για το κυνήγι της δόξας, του χρήματος της δήθεν κοινωνικής καταξίωσης και τα τηλεοπτικά καραγκιοζιλίκια των δήθεν ειδικών του χώρου».

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για τη μητέρα του

Στο αγαπημένο μου Φισκάρδο όπου ταξίδεψε μαζί μου η αγαπημένη μου μητέρα που με τόσες θυσίες με μεγάλωσε σε αυτό το υπέροχο χωριό, μόνο που αυτή σήμερα σκεπάστηκε με το πανάλαφρο άγιο ποτισμένο με αλμύρα χώμα αυτού του τόπου.

Σήμερα το μεσημέρι που θα περάσω από το σπίτι μας δε θα μυρίσω τα υπέροχα Κεφαλλονίτικα φαγητά της, ούτε θα ακούσω το γνώριμο ήχο να χτυπά με το πέτρινο γουδοχέρι το Ρισιάνικο καφτερό σκόρδο για να κάνει την αγαπημένη μας σκορδαλιά, ούτε θα με περιμένει στη πόρτα, ούτε θα ακούσω τη γλυκιά Κεφαλλονίτικη φωνή της «Άκηηηηη ξαναπήγες για ψαροντούφεκο μόνος σου; Θα στα πετάξω όλα ψαροντούφεκα και στολές μα πότε θα βάλεις μυαλό;»

Δεν μπορώ να το Συνειδητοποιήσω ακόμα ότι την έχασα ούτε ποτέ θα μπορέσω. Μακάρι να είχα τον ύπουλο Χάρο μπροστά μου να τον τσάκιζα που παίρνει τους υπέροχους ανθρώπους και αφήνει τα ανήθικα ρεμάλια.

Σήμερα για μια ακόμα φορά κατάλαβα τη ματαιότητα για το κυνήγι της δόξας, του χρήματος της δήθεν κοινωνικής καταξίωσης και τα τηλεοπτικά καραγκιοζιλίκια των δήθεν ειδικών του χώρου. Μόνο η ανιδιοτελής προσφορά αξίζει, μόνο το ειλικρινές ξεκάθαρο βλέμμα και οι φίλοι που δεν σε βλέπουν σαν συμφέρον αν και αυτοί είναι ελάχιστοι. Καλό ταξίδι μανούλα σου οφείλω τόσα πολλά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»