ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Κόρη της Φώφης Γεννηματά
Η μικρή κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα
Λευτέρης Παρτσάλης

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισαν με το «αντίο» στην μητέρα τους – Παρόντες και οι φίλοι τους για να τους στηρίξουν στη δύσκολη αυτή στιγμή

Τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής τους περνούν τα τελευταία 24ωρα τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά τα οποία χθες, Τετάρτη, βρήκαν το σθένος και τη δύναμη να αποχαιρετήσουν δημόσια τη μητέρα τους η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος, η Κατερίνα και η Αιμιλία συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα με το «αντίο μαμά» που εκστόμισαν για να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους με τρία κείμενα από τα βάθη της καρδιάς τους στα οποία περιέγραψαν σε λίγες λέξεις την αγάπη, τη λατρεία, τη φροντίδα που τους μοίρασε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Φώφη Γεννηματά.

Δίπλα στα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά οι φίλοι τους, οι οποίοι θέλησαν να τους σταθούν στην δοκιμασία αυτή. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ μια από τις φίλες της Κατερίνας, της μικρότερης κόρης της Φώφης Γεννηματά: «Ήταν ένας άνθρωπος πολύ χαρούμενος (σ.σ. η Φώφη Γεννηματά). Είναι πολύ στενάχωρο να μιλάς για αυτήν ενώ ξέρεις ότι δεν είναι εδώ. Η καημένη Κατερίνα δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό».

Οι δηλώσεις της φίλης της κόρης της Φώφης Γεννηματά στο 1:46΄ του βίντεο που ακολουθεί

Ο 17χρονος Γιώργος για την Φώφη Γεννηματά

Ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Γεννηματάς – Τσούνης, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε μετά την εξόδιο ακολουθία της μητέρας του. «Η ζωή σου θα είναι φάρος για εμάς, όπως ήταν για εσένα η ζωή του παππού μας», ανέφερε.

Ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Τσούνης - Γεννηματάς.Λευτέρης Παρτσάλης

«Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ. Οι άνθρωποι που λάτρευες. Όλες τις μάχες της έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής. Αντίκριζες τον κίνδυνο με χαμόγελο. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους.

Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα, επικεντρώνοντας στις χαρές της ζωής. Η σχέση που είχες με τον πατέρα μας, μας δίδαξε τι θα πει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός σου με τη θεία μας τη Μαίρη, είναι παράδειγμα αδερφικής αγάπης.

Η ζωή σου θα είναι παράδειγμα για εμάς, όπως ήταν για εσένα η ζωή του παππού μας, Γιώργου Γεννηματά.

Τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο.

Η οικογένεια για σένα ήταν όλη σου η ζωή.

Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να σε φιλήσουμε για μια τελευταία φορά.

Είμαι σίγουρος πως θα μας φυλάς, με το χαμόγελο που σε σημάδεψε, πάνω από τα σύννεφα».

«Είσαι η ηρωίδα μας, θα σε αγαπάμε πάντα...»

Η μικρότερη κόρη της Φώφης Γεννηματά, η 15χρονη Κατερίνα, στάθηκε στις τελευταίες στιγμές της μητέρας της στις οποίες φρόντιζε να δίνει θάρρος στην οικογένειά της. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή και θα είναι για πάντα η ηρωίδα των παιδιών της.

Κατερίνα Γεννηματά Τσούνη
Συγκινητικά λόγια από την κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.Λευτέρης Παρτσάλης

«Έφυγες νικήτρια. Πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Ήσουν και θα ήσουν πάντα η ηρωίδα μας. Η μαμά μας. Μας χάρισες στιγμές με πολύ αγάπη και πολύ τρυφερότητα που θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας.

Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι περήφανη για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, η παρουσία σου, η ζεστή αγκαλιά σου και αυτή η ενέργεια που γέμιζε το σπίτι χαρά.

Πάντα όταν ήσουν κοντά μου ένιωθα ασφάλεια. Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα ζωντανή στις καρδιές μας. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, θα σε αγαπάμε πολύ και πάντα».

Δακρυσμένη η μεγάλη κόρη της Φώφης Γεννηματά: «Έφυγες με το κεφάλι ψηλά»

Η Αιμιλία ΝτέκαΓεννηματά με εμφανή τη συγκίνηση, καθώς μετά βίας συγκράτησε δάκρυά της, αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια της μητέρας της και στο πώς έφυγε σαν αληθινή μαχήτρια και νικήτρια της ζωής. Τα μαθήματα ζωής που έδωσε στα παιδιά της, όπως ανέφερε η μεγάλη κόρη της εκλιπούσας, είναι αυτά που θα τα συντροφεύουν πάντα και θα τα ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Αιμιλία Ντέκα - Γεννηματά
Με δακρυσμένα μάτια αποχαιρέτησε τη μητέρα της, Φώφη Γεννηματά, η 24χρονη Αιμιλία.Λευτέρης Παρτσάλης

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες '1, 2, 3 πάμε' και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγιζες, δεν ηττήθηκες.

Το χέρι χτυπούσε στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό το χέρι το χτύπησες πολλές φορές στη ζωή σου, σαν γυναίκα, σαν μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν γεμάτο τρυφερότητα και ανιδιοτέλεια. Ήξερες όσα ξέρει μόνο μια μάνα, η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα.

Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου. Το family που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα από όλους, είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ.

Αλλά είναι και ο οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»