ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Τι θα δούμε στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Οι έκτακτες ρυθμίσεις

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου
28η Οκτωβρίου: Στη Θεσσαλονίκη με τη στρατιωτική παρέλαση θα χτυπήσει η «καρδιά» της σημερινής ημέρας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

28η Οκτωβρίου: Στη Θεσσαλονίκη με τη στρατιωτική παρέλαση θα χτυπήσει η «καρδιά» της σημερινής ημέρας – Το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ και οι εντυπωσιακές επιδείξεις

Με τη στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν σήμερα οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου, την επέτειο του ηρωικού «ΟΧΙ» που είπαν οι Έλληνες στη φασιστική Ιταλία πριν από 81 χρόνια, το 1940.

Παράλληλα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν και μαθητικές παρελάσεις μολονότι αρκετές είναι και οι περιοχές στις οποίες τελικά αποφασίστηκε η ακύρωσή τους λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση όλων όσοι τυχόν επιχειρήσουν να αμαυρώσουν τους εορτασμούς ενώ παράλληλα έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για συστάσεις τήρησης των μέτρων όπως η χρήση της μάσκας για την οποία έκαναν σύσταση τα μέλη της επιτροπής των ειδικων του υπουργείου Υγείας προς όλους όσοι θα παρακολουθήσουν τα στρατιωτικά τμήματα ή τους μαθητές.

28η Οκτωβρίου: Η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη τα άρματα μάχης που θα παρελάσουν μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τους άλλους επισήμους στις 11 το πρωί, έχουν ήδη πάρει θέση στη λεωφόρο Νίκης.

Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης της πόλης, η φετινή παρέλαση θα διαρκέσει 60 λεπτά και σε αυτήν θα συμμετέχουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Στα πλαίσια της στρατιωτικής παρέλασης στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετάξουν τόσο το F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας με πιλότο τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή όσο και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις

Οι αστυνομικοί θα είναι, επίσης, σε επιφυλακή για «αυτοσχέδιες» παρελάσεις σε περιοχές στις οποίες δεν θα πραγματοποιηθούν τέτοιες εκδηλώσεις λόγω της διασποράς του κορονοϊού ενώ θα υπάρχουν και αστυνομικές «ακτίνες» περιφρούρησης. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τυχόν «καλέσματα» που γίνονται μέσω διαδικτύου ενώ περιπολίες θα γίνονται και με drones.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητικές παρελάσεις δεν θα γίνουν σε:

  • Κιλκίς
  • Καλάβρυτα
  • Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
  • Θεσσαλία
  • Ημαθία
  • Πιερία
  • Μέτσοβο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»