ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε 51χρονη να μην διασωληνωθεί

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη υγείας

Ραγδαίες εξελίξεις με τον επόπτη υγείας ο οποίος παρότρυνε 51χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, να μην διασωληνωθεί

Τις τελευταίες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η γυναίκα με επόπτη υγείας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με αυτά, ο άντρας, που δηλώνει πρώην υγειονομικός, φέρεται να την προέτρεπε να μην διασωληνωθεί.

Σε άλλες αναρτήσεις του, δε, ο ίδιος βάλλει κατά του εμβολίου και γιατρών. Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να ελεγχθεί ποινικά ο επόπτης. Κατά πληροφορίες, η έρευνα κινείται σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον θάνατο της 51χρονης και ερευνάται κάθε αξιόποινη πράξη που προκύψει, ενώ το δεύτερο αδίκημα που εξετάζεται είναι αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

«Υπόγραψε και φύγε»

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν τα μηνύματα της 51χρονης με τον επόπτη υγείας που την συμβούλεψε να μην διασωληνωθεί και πέθανε. Η 51χρονη που προσβλήθηκε και νόσησε από τον κορονοϊό, άφησε τελικά την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

«Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε την αστυνομία. Υπόγραψε και ανέλαβε την ευθύνη» της έγραφε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον Alpha ο επόπτη υγείας όταν η γυναίκα τον ρώτησε τι έπρεπε να κάνει.

Οι συνομιλίες τους είναι χαρακτηριστικές:

Πασχαλίνα: Κύριε Τ… Είμαι Παπανικολάου. Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε; B Πνευμονολογική…

Επόπτης: «Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε την αστυνομία. Υπόγραψε και ανέλαβε την ευθύνη».

Πασχαλίνα: «Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα: Οι αλλαγές σε κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ

Νέα απάτη με... αναπάντητη - Πώς κυκλώματα από Ουκρανία και Αλβανία μάς αδειάζουν τους λογαριασμούς