ΕΛΛΑΔΑ

Ανδραβίδα: Πώς έγινε το ατύχημα με το F-16 – Γιατί εγκατέλειψε το μαχητικό ο πιλότος

Ανδραβίδα: Πώς έγινε το ατύχημα με το F-16 – Γιατί εγκατέλειψε το μαχητικό ο πιλότος
Ο χειριστής του αεροσκάφους, αρχικά μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους.
ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός σήμανε στην 117 Πτέρυγα Μάχης, όταν F-16 ξεκίνησε να βγαίνει εκτός διαδρόμου, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει.

Όλα ξεκίνησαν όταν το F-16, που μετείχε σε αεροπορικές ασκήσεις, επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Ο ιπτάμενος σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την χαμηλή ορατότητα και τον βροχερό καιρό, κατάφερε επιτυχώς να προσγειώσει το μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος. Ωστόσο δεν κατάφερε να το συγκρατήσει εντός του διαδρόμου.

Οι διαδικασίες ασφάλειας πτήσεων προβλέπουν συγκεκριμένες κινήσεις για τους πιλότους όταν το αεροσκάφος τείνει να βγει εκτός διαδρόμου, ακόμη και την εγκατάλειψή του με την χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Και αυτό ακριβώς έκανε ο νεαρός ιπτάμενος, ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Ανδραβίδα και περνά από συγκεκριμένο, απαιτητικό σχολείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το περιστατικό συνέβη στις 15:40 της Πέμπτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο ιπτάμενος του F-16 Block 52 plus εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους, αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιχειρήσει να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα, το οποίο ευτυχώς δεν είχε ανθρώπινη απώλεια.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+ εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διονυσία Κουκίου: Ποια είναι η Σταρ Ελλάς που έπεσε θύμα άγριας ληστείας

Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Εντοπίστηκε ο πιλότος - Νεκρός ο Σταύρος Τσιγάλογλου

Πολεμική Αεροπορία: Ατύχημα με μαχητικό F-16 στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος

Ρoή Ειδήσεων