ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα: Πάνω από 7.500 και σήμερα - «Δεν σκεφτόμαστε το lockdown», επιμένει η κυβέρνηση

Πόσα κρούσματα θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη
Πόσα κρούσματα θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη
Intimenews

Κρούσματα σήμερα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις μολύνσεις που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης.

Υψηλές θα είναι οι... πτήσεις στα κρούσματα του κορονοϊού και σήμερα, καθώς συμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει πάνω από 7.500 το απόγευμα της Πέμπτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν ανακοινωθεί στη χώρα μας 47.716 μολύνσεις. Παράλληλα πριν μία εβδομάδα στις ΜΕΘ νοσηλευονταν διασωληνωμένοι 556 ασθενείς και ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσε 43 νέους θανάτους, ενώ χθες οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 612 και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 93 νέους θανάτους.

Τα κρούσματα στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα

  • 24 Νοεμβρίου: 7.108 κρούσματα.
  • 23 Νοεμβρίου: 8.100 κρούσματα
  • 22 Νοεμβρίου: 7.287 κρούσματα
  • 21 Νοεμβρίου: 4.108 κρούσματα
  • 20 Νοεμβρίου: 5.991 κρούσματα
  • 19 Νοεμβρίου: 7.805 κρούσματα
  • 18 Νοεμβρίου: 7.317 κρουσματα

Κρούσματα σήμερα: Προειδοποίηση Παυλάκη για ρεκόρ... νεκρών

Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν παίζει και δεν παίζεται», θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο ιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ενώ προειδοποίησε ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων μπορεί δυστυχώς η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από τον κορονοϊό.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό». «Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.

Κρούσματα σήμερα: Το lockdown είναι στο πίσω μέρους του μυαλού μας τόνισε ο κ. Τζανάκης

1.500 έως 1.800 νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας έως τα Χριστούγεννα, «δείχνουν» τα μοντέλα του καθηγητή πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, σχεδόν έως τις 25 Δεκεμβρίου, οι ημερήσιοι θάνατοι θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά διψήφια νούμερα, μεταξύ 79 και 95. Δεν απέκλεισε ορισμένες ημέρες ο αριθμός των νεκρών να είναι τριψήφιος.

«Το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», παραδέχθηκε, ενώ στο ερώτημα ποιος δείκτης θα καθορίσει εάν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, ο καθηγητής τόνισε αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις ωστόσο «απέχουμε από αυτό». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα. Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Δεν έχουμε στον ορίζοντά μας το lockdown

Τη στιγμή που η... μισή Ευρώπη μπαίνει ξανά ή είναι ένα βήμα πριν από το lockdown, στο Μέγαρο Μαξίμου «ξορκίζουν» το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και απάντησε στο Newsbomb.gr για το αν εξετάζεται το lockdown από την κυβέρνηση.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για το πώς κινούνται οι μη εμβολιασμένοι έχουμε συγκεκριμένες συστάσεις εκεί που παρατηρείται συνωστισμός. Εντείνουμε την προσπάθεια για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του ΕΣΥ χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα το lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θρίλερ στα Καλύβια: Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - Τι λέει ο δήμαρχος

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram