ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον - Νέα μέτρα: Το εφεδρικό σχέδιο ενόψει Χριστουγέννων (vid)

Νέα μέτρα μετάλλαξη Όμικρον
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης
Intime News

H κυβέρνηση εξετάζει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα εν όψει Χριστουγέννων και σε αυτά έχει προστεθεί και η παράμετρος της μετάλλαξης Όμικρον

Σενάρια για νέα μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα πυροδοτεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη. Προς ώρας ωστόσο, από όλες τις αρμόδιες πηγές εκπέμπεται το ίδιο μήνυμα: Δεν υπάρχει πιθανότητα γενικού lockdown, ωστόσο εάν διαπιστωθεί επιδείνωση θα ενεργοποιηθεί εφεδρικό σχέδιο για την ανάσχεση της πανδημίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και θα φανεί, αν θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 13 Δεκεμβρίου, μια ενίσχυση των μέτρων. Τα πρόσθετα μέτρα που βρίσκονται στο «συρτάρι» ενόψει των Χριστουγέννων είναι τα εξής σύμφωνα με το ΣΚΑΪ:

  • Αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου
  • Επιστροφή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους
  • Ως ύστατο μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένωνκαι από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

Παράλληλα στο τραπέζι έχει μπει και το ενδεχόμενο επέκτασης των διαγνωστικών ελέγχων σε εμβολιασμένους πολίτες. Με δεδομένο ότι η συμπλήρωση του εξαμήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού πλησιάζει τους περισσότερους πολίτες, γεγονός που σημαίνει τη μείωση της ανοσίας, τα κρούσματα και στους εμβολιασμένους πολίτες αναμένεται να αυξηθούν. Αυτή τη στιγμή, περίπου 20% από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, αντιστοιχεί σε εμβολιασμένα άτομα.

«Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», τόνισε νωρίτερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εγκατάλειψη μωρού στο Μουσείο: Δεν το έχει αναζητήσει κανείς - Προσπάθεια εντοπισμού των γονέων

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Μπαράζ πληρωμών - Όλες οι καταβολές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου

Κρούσματα σήμερα: 3.823 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 96 θάνατοι και 647 διασωληνωμένοι