ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα όρια της κατάρρευσης το Γ.Ν. Χαλκίδας - «Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα όρια της κατάρρευσης το Γ.Ν. Χαλκίδας - «Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά»
Στο όριο της κατάρρευσης το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, λόγω της δραματικής διάστασης που παίρνει η πανδημία στην περιοχή - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιωάννα Ιωάννου

Συνθήκες ασφυξίας επικρατούν στη Μονάδα Ενατατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς η έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας έχει φέρει ορισμένα από αυτά. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του νοσοκομείου επισημαίνοντας τη μείωση προσωπικού και τις λοιπές ελλείψεις.

Χθες, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου κατέληξαν δύο γυναίκες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, πρόκειται για μία 82χρονη από τη Βόρεια Ελλάδα και μία 54χρονη Ρομά επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια ώρα νοσηλεύονται 11 ασθενείς με κορονοϊό, χωρίς καμία κενή κλίνη, ενώ η ροή προσέλευσης κρουσμάτων είναι μεγάλη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιωάννα Ιωάννου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, περιγράφει την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο ετοιμάζεται να καταρρεύσει και μάλιστα με πολύ μεγάλο κρότο.

«Υπάρχει ασφυκτική πίεση και πληρότητα 100%. Το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν αντέχει άλλο. Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά. Υπάρχει ένας νοσηλευτής στους 6 ασθενείς, πρέπει να επιστρέψουν τα άτομα που είναι σε αναστολή. Το νοσοκομείο έχει πολλά προβλήματα, είμαστε σε πόλεμο χωρίς τους στρατιώτες, τα πράγματα είναι χειρότερα από πέρσι. Σε καμία κλινική η κατάσταση δεν είναι καλή για αυτό και πρέπει να γίνουν άμεσα
προσλήψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννα Ιωάννου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Δολοφονία στην Πεύκη εξιχνιάστηκε μετά από 11 χρόνια: Ο δράστης συνελήφθη στη Γαλλία

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος