ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ
Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ
Intimenews

Δεν είδαν με καλό μάτι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι χρήστες των social media.

Στα... κάγκελα είναι -και οι εμβολιασμένοι- χρήστες των social media για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης και αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών.

«Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων πολλοί χρήστες του Twitter, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους πολίτες. Παράλληλα γίνεται λόγος για φασιστικά μέτρα που ως μόνο σκοπό έχουν τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τόνισε ότι το πρόστιμο «δεν ειναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας», ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη μια μεγάλη μερίδα των πολιτών που αντιδρά έντονα σε αυτή την πολιτική του διαχωρισμού.

Μερικά χαρακτηριστικά tweets για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

  • Στο μεταξύ θα χρεώνουν πρόστιμο 100 όταν θα κυριαρχεί η #ομικρον που δεν την πιάνουν τα εμβόλια. #μετρα
  • Εγώ προτείνω να βάλει και ενα πρόστιμο 100€/μήνα σε όσους τις έχουν αστεφανωτες και τα λεφτά να πηγαίνουν στην εκκλησία.
  • Πρόστιμο 100 ευρώ και σε όσους τρώνε μπάμιες #μετρα
  • Ρε πάμε καλά τι διάβασα όποιος δεν κάνει εμβόλιο και είναι άνω των 60 θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 € κάθε μήνα!!!!! Που οδηγεί την χώρα? σε εμφύλιο 100% Αλητεία και ΟΧΙ αριστεία
  • Υπάρχει κάποια μελέτη που λέει ότι ο άνω των 60 ετών πολίτης που δεν εμβολιάζεται ως τώρα για ιδεολογικούς λόγους κάθε είδους, θα το κάνει επειδή θα φοβηθεί πρόστιμο 100 ευρώ;
  • Πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον νομίζει ότι ακόμα έχουμε Δημοκρατία

Υπενθυμίζεται ότι όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη «από τους 580.000 μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών ενώ η ίδια άσκηση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-7 Ιανουαρίου καθώς έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατομμύρια self test από την Πολιτική Προστασία.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα κάνει αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Δωρεάν self test σε όλους: Πότε θα χορηγηθούν

Γιατί το «αντίτιμο υγείας» των 100 ευρώ είναι πρόχειρο και προβληματικό