ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για εγκαταλελειμμένα βρέφη: Από τη φρίκη σε μια ζεστή αγκαλιά

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για εγκαταλελειμμένα βρέφη: Από τη φρίκη σε μια ζεστή αγκαλιά
Από την εγκατάλειψη σε μία στοργική οικογένεια

 Παιδιά «τραυματισμένα» από το περιβάλλον τους προσπαθούν να βρουν μια ζεστή αγκαλιά -   Βρέφη εγκαταλελειμμένα στα «αζήτητα» έχουν ανάγκη κάτι που οι περισσότεροι θεωρούμε αυτονόητο - χωρίς ωστόσο να είναι - την αγάπη της οικογένειας  - Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr. 

Γροθιά στο στομάχι είναι τα δημοσιεύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με εγκαταλελειμμένα μωρά. Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές ανθρώπων που έχουν βρει κατά καιρούς βρέφη «πεταμένα» στην άκρη κάποιο δρόμου. Ποια μάνα μπορεί να το κάνει αυτό; Εύλογα διερωτώνται οι περισσότεροι.

Βρέφη λίγων ωρών εγκαταλείπονται στα «αζήτητα», αναγκασμένα να βιώσουν από πολύ μικρά την πιο σκληρή πλευρά της ζωής. Ευτυχώς για αυτά, υπάρχει Το Χαμόγελο του Παιδιού, που είναι ένα εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδώ και δεκαετίες γίνεται προστάτης, περιφρουρώντας τα δικαιώματα κάθε παιδιού που βρίσκεται σε ανάγκη.

Με αφορμή ακόμη ενός περιστατικού εγκαταλελειμμένου βρέφους στην Αθήνα το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού ώστε να ενημερωθεί ποια είναι η τύχη αυτών των αθώων ψυχών που αναγκάζονται με το που γεννιούνται να έρθουν αντιμέτωπα με την πιο σκληρή πλευρά της ζωής.

«Για το θλιβερό περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και με εντολή του Εισαγγελέα το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Δεν μας έχει δοθεί κάποια εντολή παρόλο που είμαστε ο μόνος φορέας στην Ελλάδα» είπε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού δίνουν τη φροντίδα, την αγκαλιά και την αγάπη που τόσο πολύ χρειάζονται τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.

«Κάθε παιδί που φιλοξενείται στο Χαμόγελο του παιδιού, μεγάλωσε σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Εκτός από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά υπάρχουν και αυτά, στα οποία ασκείται βία.. Οι λόγοι είναι πολλοί...» εξηγεί ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η δράση του εθελοντικού Οργανισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής τους και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης .

Η οικονομική κρίση, ο κορονοϊός, η ανέχεια επηρεάζει με διάφορους τρόπους την οικογένεια. Επηρεάζει την ψυχική υγεία των γονιών, τη σχέση του ζευγαριού και φυσικά επηρεάζει τον τρόπο που ασκούν τον ρόλο τους οι γονείς και κατόπιν την ψυχική υγεία των παιδιών.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος «κάποια από αυτά τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Άλλα έχουν υποστεί κακοποίηση και παραμέληση ενώ άλλα έχουν εγκαταλειφθεί λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους».

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αναφέρθηκε και σε μία περίπτωση από τις εκατοντάδες εγκαταλελειμμένων παιδιών, όλα αυτά τα χρόνια που ξεχώρισε. Στον «πρίγκιπα». όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για ένα παιδί, που το είχαν παρατήσει οι γονείς του. Ο "μικρός πρίγκηπας όπως τον έλεγα, πήρε επάξια τον "τίτλο" αυτό, καθώς από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του παιδιού, μας εντυπωσίασε όλους με τους τρόπους του. Ήταν σα να αισθάνεται πως βρίσκεται σε παλάτι. Μας έκανε όλους εντύπωση, το συγκεκριμένο παιδί . ήξερε πως να καθίσει, πως να φάει, πως να συμπεριφερθεί. Είναι κάποια πράγματα "έμφυτα"» είπε και συμπλήρωσε πως ο νεαρός πλέον "πριγκηπας" επισκέφθηκε το Χαμόγελο του παιδιού μεγαλώνοντας.

Το «Χαμόγελο του παιδιού» προσφέρει μια στοργική αγκαλιά σε κάθε εγκαταλελειμμένο παιδί. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα.

«Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά στερούνται τα απαραίτητα. Με σημαντικότερο όλων τη σταθερή, εξατομικευμένη φροντίδα που είναι επιβεβλημένη για την ομαλή ανάπτυξή τους» ανέφερε ο κ Γιαννόπουλος.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει την εμπειρία και τους κατάλληλους ανθρώπους Στα χρόνια δράσης του έχει μεγαλώσει εκατοντάδες μωρά στα Σπίτια του, έχει αναλάβει τη φροντίδα δεκάδων παιδιών παρέχοντάς τους όλα όσα είχαν ανάγκη και κυρίως μια πραγματική ευκαιρία για τη ζωή και το μέλλον τους.

«Στόχος για κάθε παιδί είναι να προχωρήσει η διαδικασία της αναδοχής/υιοθεσίας του βάσει των διαδικασιών, όπως ορίζονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς» είπε ο Πρόεδρος.

Ερωτηθείς ο κ. Γιαννόπουλος για το εάν τα παιδιά αυτά μεγαλώνοντας αναζητούν τομέρος όπου βρήκαν αγάπη και θαλπωρή σημείωσε «έχουμε επαφή μόνο αν το επιτρέψουν οι γονείς. Αρκετά από τα παιδιά ανακαλούν το παρελθόν και ζητάνε να δουν το μέρος όπου μεγάλωσαν. Άλλα συνεχίζουν μπροστά... » . κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια Moderna και Pfizer: Ποιο είναι αποτελεσματικότερο – Τι δείχνει νέα έρευνα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 15χρονος που σκότωσε 4 ανήλικους σε σχολείο στο Μίσιγκαν