ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη «Όμικρον»: «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοιο στέλεχος με τόσες πολλές μεταλλάξεις»

Μετάλλαξη Όμικρον
Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής για την μετάλλαξη «Όμικρον» δεν κρίνονται ως επαρκείς
Intime News

Αναφορικά με την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον», το γεγονός της μεγάλης συσσώρευσης μεταλλάξεων είναι ένας παράγοντας ανησυχητικός, ανέφερε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος

Για την μετάλλαξη «Όμικρον» το πρώτο κρούσμα που έκανε την εμφάνισή του στη χώρα, αλλά και τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, μίλησε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, του οποίου το εργαστήριο προχώρησε στη ταυτοποίηση του στελέχους στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την μεταδοτικότητα το γεγονός της μεγάλης συσσώρευσης μεταλλάξεων είναι ένας παράγοντας ανησυχητικός, υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ. «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοιο στέλεχος με τόσες πολλές μεταλλάξεις και ειδικά συγκεντρωμένες στην περιοχή της πρωτεΐνης της ακίδας», ανέφερε στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία από μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και από μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών προκειμένου να έχουμε μια ακριβέστερη εικόνα για το νέο στέλεχος, συνόψισε.

Οι πληροφορίες από πρόσφατες μελέτες που έχουν προκύψει αλλά και από τον ECDC, δεν μπορούν να κριθούν ακόμη επαρκή καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί να περάσει καιρός και να γίνουν περισσότερες αξιολογήσεις.

«Όσο έχουμε αυτή την επιμένουσα λοίμωξη, την εξελισσόμενη πανδημία και τον εξελισσόμενο ιό με νέες μεταλλάξεις, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πιο θα είναι το τέλος και ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των δόσεων που θα χρειαστεί να υποστούμε- με την καλή έννοια του όρου- προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την υγεία μας» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα της ΕΛΑΣ σε σπίτι δικαστικού για ναρκωτικά

Για ποιους θα απαγορευτεί η πώληση και η ενοικίαση των ακινήτων τους - Τι αλλάζει

Υπόθεση Μαρκέλλας: Την ενοχή της 34χρονης ζήτησε η εισαγγελέας - Τι είπε στην απολογία της