ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – «Είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου»

Μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα
Ο 40χρονος Έλληνας που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική και βρέθηκε θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε για όσα περνάει
STAR

Ο 40χρονος Έλληνας που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική και βρέθηκε θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε για όσα περνάει

Για τα όσα περνάει και για το πώς αποκαλύφθηκε ότι είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα μίλησε ο 40χρονος Κώστας ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά του για τις γιορτές.

Όπως είπε στο Star «με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το Σάββατο το βράδυ, όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος» σχολιάζοντας με χιούμορ ότι «κάποιοι προσπαθούν χρόνια να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1».

Περιγράφοντας τι προηγήθηκε πριν να ταυτοποιηθεί ως το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα είπε την περασμένη Δευτέρα (29 Νοεμβρίου) ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά, πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid test και βγήκε θετικό αλλά όταν ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα τεστ με δείγμα από το σάλιο αυτό βγήκε αρνητικό.

«Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα» είπε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Όμικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις, δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω» κατέληξε ο 40χρονος Κώστας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, το κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, το οποίο έχει ήπια συμπτώματα έφτασε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου και του έγινε rapid test που ήταν αρνητικό. «Στις 29 Νοεμβρίου έγινε θετικό το rapid test και ακολούθησε έλεγχος με μοριακό τεστ που κρίθηκε ύποπτο για μετάλλαξη Όμικρον η οποία επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης.

«Έχει γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών στις οποίες έχουν γίνει τεστ που είναι αρνητικά, παραμένουν σε καραντίνα και παρακολουθούνται» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης. «Ήταν αναμενόμενο να έχουμε κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον. Μπορούμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια όλες τις μεταλλάξεις» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – «Είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου»

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα