ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που βρήκαν το κοριτσάκι σε χαρτόκουτα

Κρήτη εγκατάλειψη βρέφους (3/12)
Ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη
cretalive

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι αστυνομικοί στην Κρήτη που αντίκρισαν το μικρό κοριτσάκι ξυπόλυτο μέσα στην χαρτόκουτα

Ως μια εικόνα που δεν θα ξεχάσουν, περιγράφουν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, την εικόνα με το κοριτσάκι, που βρέθηκε μόνο του μέσα σε μία χαρτόκουτα, το απόγευμα της Πέμπτης (2/12), στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ αναφέρθηκαν στο πώς βρέθηκαν στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, καθώς είχαν λάβει κλήση να ελέγξουν πληροφορία για απόπειρα κλοπής. Μόλις έφτασαν εκεί, όπως επεσήμαναν, κάποιος πολίτης τους υπέδειξε την κούτα και το περιεχόμενό της.

«Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των τριών ανδρών, θέλοντας να καταδείξει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρέθηκε το κοριτσάκι.
«Είμαστε πρώτα γονείς και μετά αστυνομικοί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπαν, το παιδί ήταν ξυπόλυτο, έκλαιγε και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για να πει το οτιδήποτε. Το πήραν αγκαλιά, προσπαθώντας να το ηρεμήσουν, βρήκαν κάποια παπουτσάκια και του τα φόρεσαν, ενώ του πρόσφεραν κάτι να φάει. Λίγο αργότερα και ενόσω είχαν εστιάσει στο κοριτσάκι, εμφανίστηκε ο 28χρονος άνδρας που - όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια - ήταν ο πατέρας του.

Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου έφτασε λίγο αργότερα και η μητέρα της μικρής. Ο πατέρας του παιδιού οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Του ασκήθηκε δίωξη για έκθεση και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Μιλώντας στο cretalive επεσήμανε: «Πήγα να πάρω μια σοκολάτα απέναντι από το περίπτερο και όταν επέστρεψα είδα δίπλα μου την αστυνομία. Δεν είχα πρόθεση να το αφήσω, έχω αλλά έξι παιδιά».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις των αστυνομικών:

Με πληροφορίες από: cretalive

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα