ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών

τρίτη δόση ραντεβού
Από το βράδυ της Παρασκευής υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού τρίτης δόσης.
InTime / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τρίτη δόση: Από το βράδυ της Παρασκευής (03.12), άνοιξε η πλατφόρμα για να μπορούν όλοι οι ενήλικες πολίτες να προγραμματιζούν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Όπως είχε προαναγγελθεί από το απόγευμα της Παρασκευής (03.12), και τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, άνοιξε από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (04.12) θα έχουν «τρέξει» στο σύστημα τα ΑΜΚΑ όλων των πολιτών και θα μπορούν άπαντες να κλείσουν το ραντεβού τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση.

Θυμίζουμε πως, όπως ανακοινώθηκε, το διάστημα από τη δεύτερη δόση που απαιτείται πλέον για να χορηγηθεί η τρίτη μειώθηκε στους τρεις μήνες. Για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson το διάστημα αυτό είναι δυο μήνες, ενώ όσοι έχουν νοσήσει, μετά από τρεις μήνες θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση.

Η διαδικασία για να κλείσετε ραντεβού

Όπως συνέβη και με τις δυο προηγούμενες δόσεις του εμβολίου, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα emvolio.gov.gr, όπου με τους κωδικούς του TAXIS, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ θα εισέρχονται στην πλατφόρμα για να προγραμματίζουν το ραντεβού τους.

Όσοι, λοιπόν, έχουν συμπληρώσει τους τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση ή τους δυο μήνες από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, θα βρεθούν μπροστά σε αυτό το πεδίο.

Πατώντας «αναζήτηση», θα ανοίξει η πλατφόρμα με τα εμβολιαστικά κέντρα - ανάλογα με τον ΤΚ που θα ορίσει ο καθένας - και τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες έτσι ώστε να προγραμματιστεί το ραντεβού εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Επίσκεψη Πάπα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. – Όλα τα μέτρα

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο