ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Μέχρι τέλος Ιανουρίου η κορύφωση του κύματος - Θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ

Σαρηγιάννης κρούσματα ΕΣΥ
Τι είπε ο κ. Σαρηγιάννης για την πανδημία.
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι από τα τέλη του μήνα θα υπάρξει αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χαρακτήρισε αναμενόμενο τον αριθμό των κρουσμάτων καθώς η πανδημία βρίσκεται σε φάση έξαρσης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι ήταν «Αναμενόμενα τα νούμερα γιατί την Πρωτοχρονιά και την επόμενη μέρα είχαμε ελλιπές testing. Δεν πρέπει να μας τρομάζει η διασπορά, είναι δεδομένη λόγω της αύξησης της πανδημίας. 20 του μήνα θα έχουμε κορύφωση και μετά αποκλιμάκωση».

Τόνισε δε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με την προϋπόθεση να γίνεται σωστά το testing των μαθητών. «Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τα 3 τεστ είναι πολύ σημαντικά. Το θέμα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο».

Όμως, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε τη διαφωνία του με το 50% +1 για να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είναι γύρω στο 35%».

Όπως είπε, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα είναι αναμενόμενη όπως και η επιβάρυνση του ΕΣΥ. «Η επιβάρυνση θα είναι τέτοια που θα χρειαστεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Επιστροφή 10/01 - Τρία self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς - Τι ισχύει για κρούσματα

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 50.126 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι

Τι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή