ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της Ανατολίας

Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της Ανατολίας
Ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έγινε αισθητός μέχρι και στην Αττική.
Intime News

Τι αναφέρει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13.48 το μεσημέρι της Κυριακής στα ανοιχτά του Αγίου Όρους, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μίλησε στο Newsbomb.gr εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα σημειωθούν μετασεισμοί για τους οποίους «δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα».

«Είναι ένας επιφανειακός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, με επίκεντρο 20 χλμ. νότια του Αγίου Όρους, στον υποθαλάσσιο χώρο σε μια ευρύτερη περιοχή του ρήγματος της Ανατολίας», ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε: «Δεν είχαμε ζημιές και το επίκεντρο δεν ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Βασίλης Καραστάθης στο Newsbomb.gr: «Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός στη Χαλκιδική»

Ο Βασίλης Καραστάθης, σεισμολόγος και αναπληρωτής διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μίλησε στο Newsbomb.gr και ανέλυσε τα δεδομένα του ισχυρού σεισμού των 5,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική.

«Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ και είχε αρκετό μικρό βάθος, 20 χλμ.», ανέφερε ο κ. Καραστάθης διευκρινίζοντας ότι ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της Ανατολίας το οποίο στο «παρελθόν είχε δώσει αρκετά μεγάλους σεισμούς».

«Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός, διότι βρίσκεται σε μια ζώνη πολύ μεγάλου σεισμικού δυναμικού που είχε δώσει και στο παρελθόν ισχυρές δονήσεις, όπως για παράδειγμα το 1982 που είχε γίνει σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ. Είναι αρκετά συχνά τα μεγέθη αυτά για την περιοχή», σχολίασε.

Στην ερώτηση αν μπορεί ο σεισμός αυτός να πυροδοτήσει ανησυχητική ακολουθία σεισμικών δονήσεων ο κ. Καραστάθης απάντησε: «Το 5,4 θα έχει μετασεισμούς αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Το καλό είναι ότι βρίσκεται και μακριά από κατοικημένες ζώνες. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να δούμε την ακολουθία των σεισμών και μετά θα κάνουμε την εκτίμηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: Εικόνες ντροπής στο σαλέ - Οι επισκέπτες μπαίνουν χωρίς πιστοποιητικά

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία με παγετό και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Survivor Spoiler 16/1: Φεύγει και η Μυριέλλα; Οι ανακοινώσεις του Λιανού που θα αλλάξουν το παιχνίδι

Μεγάλο κύκλωμα πίσω απο τον βιασμό της 24χρονης - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της κοπέλας