ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς τέλος ο μυστήριος θόρυβος - «Ακούγεται από τα έγκατα, έχει και δόνηση»

Θεσσαλονίκη: Χωρίς τέλος ο μυστήριος θόρυβος - «Ακούγεται από τα έγκατα, έχει και δόνηση»
Απαντήσεις από τον θόρυβο-μυστήριο που τους ταλαιπωρεί εδώ και ημέρες αναζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή Μετέωρα στη Θεσσαλονίκη

Απαντήσεις από τον θόρυβο-μυστήριο που τους ταλαιπωρεί εδώ και ημέρες αναζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή Μετέωρα στη Θεσσαλονίκη

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νεύρα και η αγωνία των κατοίκων της περιοχής Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη από τον θόρυβο που ακούγεται εδώ και περίπου έναν μήνα, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, με το επίκεντρο του ήχου να εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Αρχικά θεωρήσαμε ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Ακούγεται όλη νύχτα από τα έγκατα της γης, και υπάρχει και δόνηση, εδώ και πέντε εβδομάδες. Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να πει τι συμβαίνει και να το λύσει. Είναι μάλλον θέμα του υδραγωγείου, αλλά πρέπει κάποιος να το δει το θέμα» είπε στο MEGA ο κάτοικος της περιοχής Ευστράτιος Φουρλάκης.

«Όταν μας είπαν για αυτό τον ήχο, στην αρχή το πήραμε αψήφιστα. Αλλά μετά έγιναν πολλοί, και ήρθαμε και το ακούσαμε και εμείς. Απευθυνθήκαμε στο δήμο για να μας δώσει μια απάντηση. Ο ήχος είναι σαν να γίνονται εργασίες στο δρόμο, και έχει και κραδασμούς στο έδαφος» πρόσθεσε δεύτερος κάτοικος της περιοχής.

«Αυτό που ακούμε κάθε βράδυ μετά τη μία, είναι ένας παλμικός ήχος που κρατάει μέχρι τις 6-6:30 το πρωί. Εχτές (σ.σ. Δευτέρα) το βράδυ ήταν ήσυχη νύχτα, δεν ακούσαμε τίποτα. Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι κάτι τεχνικό. Πριν δημοσιεύσει η ένωση πολιτών το θέμα, είχαμε την εντύπωση ότι ακούμε ένα αυτοκίνητο με δυνατή μουσική, και ότι ακούμε το μπάσο», σημείωσε άλλος κάτοικος.

«Έρχεται πολύς κόσμος από όλη τη Θεσσαλονίκη. Έχει γίνει η περιοχή τουριστικό αξιοθέατο. Εχθές (σ.σ. Δευτέρα) ήρθε η αστυνομία να διώξει τον κόσμο. Αν νιώθαμε ασφαλείς, θα το αφήναμε. Όταν ακούς ένα θόρυβο σε μια μηχανή, δεν μπορείς να μείνεις ήσυχος», πρόσθεσε ο κ. Φουρλάκης.

Η απάντηση της ΕΥΑΘ

Από την πλευρά της η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι ο ήχος δεν σχετίζεται με αγωγό νερού μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της εταιρείας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Ο δήμος Παύλου Μελά, τέλος,έχει απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζήτησε βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα

MasterChef: Άφησε πίσω τη 14 ημερών κόρη του και κέρδισε το golden pin - Ενθουσιασμένος ο Ιωαννίδης