ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλκοόλ και ουσίες που ναρκώνουν στο αίμα της 24χρονης - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

βιασμός θεσσαλονίκη
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.
pixabay

Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης έδειξαν ότι στο αίμα της υπήρχαν ουσίες που μπορούν να οδηγήσουν στη νάρκωση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού σε σουΐτα ξενοδοχείου, που έκανε μια 24χρονη στη Θεσσαλονίκη στις 2 Ιανουαρίου. Θυμίζουμε πως η κοπέλα είχε καταγγείλει ότι έχασε τις αισθήσεις της και όταν συνήλθε ήταν σε ένα δωμάτιο, ανακαλύπτοντας πως έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Η αίσθηση που είχε ήταν ότι κάποιος είχε επιχειρήσει να τη ναρκώσει, πιθανότατα με κάποιο χάπι στο ποτό της, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Νέες αποκαλύψεις: Περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο του πάρτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη δύο έρευνες. Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/1) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε στην αντεισαγγελέα Μαργαρίτα Χρα και εκείνη με τη σειρά της διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να αποδειχθεί αν πίσω από την οργάνωση των πάρτι βρίσκεται κύκλωμα μαστροπείας.

Στην κύρια δικογραφία υπάρχει μία κατάθεση 18χρονης, που δήλωσε ότι όταν πήγε στο πάρτι στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο είδε κοπέλες που της φάνηκαν ότι ήταν εκδιδόμενες.

Περιπολικό της αστυνομίας έξω από το ξενοδοχείο το μοιραίο βράδυ

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα εξεταστούν και άλλα στοιχεία, όπως αυτό που προέκυψε από την κατάθεση της κοπέλας, ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής. Σύμφωνα πάντα με την ίδια μάρτυρα εμφανίστηκε τότε μία άλλη νεαρή που φώναξε χαρακτηριστικά «τι ανησυχείτε αφού είμαι εγώ εδώ;».

Σε εξέλιξη είναι και η ανακριτική έρευνα όσον αφορά την καταγγελία του βιασμού, εξαιτίας της οποίας συνελήφθη ο 27χρονος και ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ο 27χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Η κοπέλα αναγνώρισε στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στις ανακριτικές Αρχές την περασμένη Παρασκευή και δεύτερο πρόσωπο. Έτσι, οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να αποδειχθεί αν είχαν ρίξει κάποια ναρκωτική ή άλλη ουσία στο ποτό του θύματος.

Παρέμβαση Πλιώτα

Στο μεταξύ αναβάθμιση της έρευνας στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Θεσσαλονίκη τονίζοντας: «Εμπιστεύομαι την αστυνομία που κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα. Οι νόμοι είναι νόμοι. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί κι έτσι θα γίνει κι εδώ, στην πατρίδα μας».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της 24χρονης

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 24χρονης Αθανάσιος Ζιώγας επισήμανε ότι η κοπέλα βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το συγκεκριμένο συμβάν και προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία και να σταθεί στα πόδια της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται και απειλές.

«Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται βιασμός από τρία άτομα κατοίκους Αθηνών που έμεναν σε εκείνο το ξενοδοχείο. Η κοπέλα βρέθηκε εκεί κατόπιν προτάσεως γνωστών της από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Της προτάθηκε να πάει σε ένα πάρτι όπως και σε άλλες κοπέλες που ήταν εκεί. Ισχυρίζεται ότι στο ποτό της υπήρχε κάποιο υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση ποτού και η πράξη αυτή έγινε χωρίς τη θέλησή της», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως ο ένας από τους καταγγελόμενους ως δράστης του βιασμού παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που συνευρέθη εκείνο το βράδυ με την 24χρονη, ισχυριζόμενος όμως ότι υπήρξε συναίνεση της κοπέλας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Τζώρτζης Μονογυιός: Συγκλονιστικές εικόνες με τα εγκαύματα του φίλου του που τον απεγκλώβισε

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)