ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Έβρος: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο
Κάτοικοι του Έβρου με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια

Δύο ημέρες μετά την διαμαρτυρία των κατοίκων του βορείου Έβρου στο χωριό Φυλάκιο εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου του οικισμού Χρήστου Τυρμπάκη και σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου βρέθηκαν εκ νέου έξω από το ΚΥΤ.

Κάτοικοι του Έβρου με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια για ακόμη μια φορά έγιναν μια γροθιά και έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «ο Έβρος ανήκει στους Έλληνες» και δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία εργασία επέκτασης στην υφιστάμενη δομή.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση και ανέφερε ότι πλέον τον αγώνα αναλαμβάνουν οι 29 Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας οι οποίοι αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσουν προκειμένου να δρομολογήσουν τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Αμέσως μετά το συγκεντρωμένο πλήθος ανάμεσα τους και ο Μητροπολίτης Αιγίου κρατώντας ψηλά τις ελληνικές σημαίες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, δυόμιση περίπου ώρες από την έναρξη της διαμαρτυρίας η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και αυτοί με την σειρά να απαντούν με ρίψη χημικών.

Ως αποτέλεσμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαλύθηκε μετά από λίγο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αλκοόλ και ουσίες που ναρκώνουν στο αίμα της 24χρονης - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

Κορονοϊός: Η κατανομή των 23.340 νέων λοιμώξεων - 8.661 στην Αττική και 2.179 στη Θεσσαλονίκη