ΕΛΛΑΔΑ

Η λεωφόρος της Λάρισας μετατράπηκε σε γκαλερί τέχνης

Λάρισα λεωφόρος
Λεωφόρος Καραμανλή στη Λάρισα.
onlarissa.gr

Τρία έργα τέχνης κοσμούν τη λεωφόρο της Λάρισας

Η λεωφόρος Καραμανλή στη Λάρισα μετετράπη σε κλειστό αυτοκινητόδρομο δύο κατευθύνσεων με πεζοφάναρα, παράπλευρο οδικό δίκτυο και κυκλικούς κόμβους άλλαξε άρδην την εικόνα της περιοχής.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας που εκτελεί το έργο, αποφάσισε να βάλει μία επιπρόσθετη πινελιά σ’ αυτό, μετατρέποντας τους κυκλικούς κόμβους σε χώρους τέχνης!

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι «η τέχνη δεν είναι μόνο μέσα στις πινακοθήκες και στις γκαλερί, είναι και στο δημόσιο χώρο».

Η αρχή έγινε με τον κόμβο στο ύψος της 110 Πτέρυγας Μάχης, εκεί όπου τοποθετήθηκε ένας επιβλητικός Ίκαρος.

Η έμπνευση φυσικά παρμένη από το ισχυρό αεροπορικό στοιχείο που συνδέει την ευρύτερη περιοχή, όπου εξάλλου βρίσκεται και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, με τον Λαρισαίο εικαστικό Γιώργο Σακαλίδη, να σχεδιάζει έναν καλαίσθητο νεαρό με φτερά στα χέρια, έτοιμο να πετάξει.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο κόμβος της οδού Βόλου, εκεί όπου ο Λαρισαίος εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου δημιούργησε την «Κλίμακα του Ιωάννη», μία σπειροειδή ανέλιξη που κατά τον Λαρισαίο εικαστικό καλλιτέχνη Χρήστο Παπανικολάου, αποτελεί «μία αναδρομή στην ιστορία των ανθρώπων αυτού του τόπου, οι οποίοι μέσα από αγώνες λειτούργησαν σ’ αυτή τη λογική της ανέλιξης».

Το πλέον πρόσφατο έργο, είναι ο «Πολυκυκλικός Δεσμός» του Λαρισαίου γλύπτη Μιλτιάδη Τζιότζιου που τοποθετήθηκε χθες Τρίτη, στον κόμβο του εμπορικού κέντρου Fashion City. Το γλυπτό είναι στηριγμένο σε σχέδιο του μαθηματικού Κλάιν, εποχής Αινστάιν, ο οποίος με μία εξίσωση έβγαλε το αρχικό σχέδιο δισδιάστατο. Κατόπιν το επεξεργάστηκε ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός, έκανε την τρισδιάστατη εφαρμογή, για να ακολουθήσει η κατασκευή σε ίνοξ μέταλλο».

Έπεται ένα ακόμη έργο κατά τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στον κόμβο προς τη Φαρσάλων στο ύψος των παλιών «Βερσαλλιών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Survivor 5: Παίκτης συνελήφθη για ασέλγεια σε 16χρονη πριν μπει στο παιχνίδι

Συγκλονίζει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της: Θυμάμαι τη στιγμή που ξεκούμπωνε το παντελόνι

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Το χιόνι θα φτάσει... στη θάλασσα! Έντονα φαινόμενα σε Εύβοια, Αττική

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες