ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 36.300 κρούσματα σε παιδιά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων

Κορονοϊός:  36.300 κρούσματα σε παιδιά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Για ένα ακόμα 24ωρο, τα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα ξεπέρασαν τις 20.000 με την πανδημία να καλπάζει και στην Ελλάδα, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον και της μεγάλης της μεταδοτικότητας.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ για τον δείκτη θετικότητας στο διάστημα 10 Ιανουαρίου – 16 Ιανουαρίου, καταδεικνύουν το πόσο μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη την επικράτεια. Επιπλέον καταδεικνύουν πόσο μεγάλη είναι η διασπορά μετά το άνοιγμα των σχολείων. Μια απόφαση που όπως φαίνεται εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 6.11% σε σύνολο 2.372.747 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.31% σε σύνολο 2.888.316 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.76%.

Την εβδομάδα αναφοράς, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.884, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 3.192. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.22.

Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα - Πότε θα χιονίσει μέσα στην Αθήνα

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»