ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Γεμάτη μώλωπες η 24χρονη Γεωργία, λίγες ώρες μετά το πάρτι της φρίκης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Γεμάτη μώλωπες η 24χρονη Γεωργία, λίγες ώρες μετά το πάρτι της φρίκης
Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας

Σοκ προκαλούν τα όσα έζησε η 24χρονη Γεωργία στη σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου από τρία άτομα που κατηγορούνται για τον βιασμό της - Γεμάτη μώλωπες η νεαρή κοπέλα λίγες ώρες μετά το περιστατικό, αναμονή για τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης από τρία άτομα, με το ιατροδικαστικό πόρισμα να «δείχνει» τι ακριβώς συνέβη στη νεαρή κοπέλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, μίλησε στο MEGA λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική περιγραφή της ίδιας της Γεωργίας για τον ομαδικό βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Ζιώγας σημείωσε ότι αναμένονται τα στοιχεία των τοξικολογικών και λοιπών εξετάσεων προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα.

«Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

Όπως λέει ο κ. Ζιώγας, ο ίδιος έχει δεχτεί δύο τηλεφωνήματα από γυναίκες που φαίνεται να κακοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο. «Κάνουμε έκκληση αν έχουν υποστεί το ίδιο, να βγουν και να καταγγείλουν. Οι προσπάθειές μου συνεχίζονται ώστε οι κυρίες αυτές να έρθουν στις Αρχές και να εμπιστευτούν τις Αρχές για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η 24χρονη θα καταθέσει εκ νέου ενώπιον των Αρχών, παρουσία ψυχολόγου, την Παρασκευή, όπου και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων της καταγγέλλουσας.

«Δεσμεύτηκα ότι θα προσκομίσω τις τηλεφωνικές κλήσεις που έχει το κινητό της καθώς και το περιεχόμενο των μηνυμάτων που την καλούν να επιστρέψει στο πάρτι», σημείωσε ο συνήγορος.

Σχετικά με τις φήμες για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ο κ. Ζιώγας επισημαίνει πως: «Δε φαίνεται στη δικογραφία χρήση ναρκωτικών, δεν υπάρχει κάποιο εύρημα προς την κατεύθυνση αυτήν».

Νέα στοιχεία από την κατάθεση 17χρονης φίλης της Γεωργίας

Η ανήλικη κοπέλα ήταν επίσης στο ίδιο πάρτι που έγινε στη σουίτα και κατέθεσε όσα γνώρισε για την υπόθεση στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το ανήλικο κορίτσι που συνόδευσε την Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια ή υπέπεσαν στην αντίληψη της.

«Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια Α……. στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο……. της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο ο οποίος από ότι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι», ανέφερε αρχικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους αστυνομικούς και συμπληρώνοντας πρόσθεσε: «Αυτός είπε μετά την αλλαγή. Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 είμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο (αναφέρει το όνομα)».

Σύμφωνα με τη 17χρονη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τότε τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει προκειμένου να τους δώσει οδηγίες. «Εκεί ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε - έξι. Εγώ με το που μπήκα στο χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη», ανέφερε η 17χρονη στους αστυνομικούς.

Όπως ισχυρίστηκε στη κατάθεση της η ανήλικη κοπέλα, η ίδια δεν ήθελε να παραμείνει ούτε για ένα λεπτό στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου: «Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ΜΙΑ» είπε η φίλη της 24χρονης και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δε κατάφερα να την μεταπείσω και αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Μετά από λίγο η 17χρονη τηλεφώνησε στη φιλενάδα της για να δει πως είναι: «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης ότι δεν θα οδηγήσει αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

Συγκλονίζει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της: Θυμάμαι τη στιγμή που ξεκούμπωνε το παντελόνι

Η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά και να αποκαλύψει την ταυτότητά, προκαλώντας σοκ τα όσα αναφέρει.

Η Γεωργία, μιλώντας στην ιστοσελίδα zoogla.gr, περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή όσα εκτυλίχθηκαν στη σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά, μίλησε για την τραγική ιστορία της απώλειας του συντρόφου της και των γονιών της, ενώ στη συνέχεια εξηγεί πως βρέθηκε καλεσμένη στο πάρτι που διοργανώθηκε στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Στο πάρτι έφτασε μαζί με μια 17χρονη φίλη της. Στη σουίτα υπήρχαν 15 με 17 άτομα. Οι κοπέλες ήταν περισσότερες. Η ίδια δεν γνώριζε κάποιον. Ήπιε δύο ποτήρια σαμπάνια και στη συνέχεια της πρόσφεραν ένα ποτό vodka με redbull. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Προσπάθησε να φύγει όμως λόγω της κατάστασής της δεν μπορούσε να βρει το αυτοκίνητό της. Γύρισε στο ξενοδοχείο και νοίκιασε ένα δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Πηγαίνοντας στο δωμάτιο είδε τρία άτομα τα οποία της είπαν να πάει στο δωμάτιό τους. Θυμάται ότι ήταν στο δωμάτιο με δύο άτομα και ότι το ένα από αυτά ήταν από πάνω της και ξεκούμπωνε το παντελόνι του.

Όπως είπε «Όταν πήγα στο πάρτι με μια φίλη μου είδα κόσμο που δεν μου άρεσε. Λίγο κυριλέ. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να καθίσουμε μόνες σε μια γωνία, μέχρι τη στιγμή που με κέρασαν ένα ποτό. Είχα πιει σαμπάνια και εκείνο που με κέρασαν δεν ήξερα τι είναι. Η φίλη μου ζήτησε να φύγουμε και εγώ σκέφτηκα "πρωτοχρονιάτικα να πάω που;". "Εσύ θα γυρίσεις στο σπίτι με την οικογένειά σου", της είπα. "Εγώ δεν έχω κανέναν. Μόνο οι τοίχοι με περιμένουν". Από την αστυνομία έμαθα ποιοι ήταν οι τρεις που με άρπαξαν στο ασανσέρ όταν προσπάθησα να πάω στο δωμάτιο μου. Οι δύο ήταν οι αδερφοί Λεβέντη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ξύπνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί γυμνή σε ένα ξένο δωμάτιο. Κάλεσε τον εργοδότη της για να την βοηθήσει και στη συνέχεια βρέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για να καταγγείλει όσα συνέβησαν.

Στη συνέχεια, έμεινε στο Τμήμα Ασφαλείας μέχρι αργά το βράδυ. Καταγγέλλει ότι ο δικηγόρος της αντίθετης πλευράς της επιτέθηκε για να την κάνει να σταματήσει. Αργά το βράδυ έδωσε δείγμα ούρων προς εξέταση ενώ χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Η 24χρονη εξηγεί ότι πήρε την απόφαση να μιλήσει δημόσια για να λειτουργήσει αφυπνιστικά στις γυναίκες που έχουν βρεθεί στη θέση του θύματος. «Αν μπορώ να αποτρέψω μια τέτοια κατάσταση, θέλω να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες να μιλήσουν, να είμαστε πιο προσεκτικές» είπε χαρακτηριστικά. Και λίγο αργότερα επανέλαβε: «Να βγει κάθε κοπέλα και να μιλήσει για αυτά που έχει πάθει. Ό,τι της έχουνε κάνει να το πει. Να μιλήσει. Να μην κρύβεται και να μην φοβάται. Για μένα αυτή θα είναι η δικαίωση».

Οι τοξικολογικές φέρνουν έως και ισόβια για τους δράστες – Νέα στοιχεία από το DNA

Αν επιβεβαιωθούν, δε, οι πληροφορίες ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως στο αίμα της ανιχνεύθηκαν ίχνη ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν κάποιον να χάσει τις αισθήσεις του, τότε το αδίκημα της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος» που βαρύνει τον 27χρονο που συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου για τον βιασμό της 24χρονης, μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό.

Αυτό πρακτικά και με βάση τις τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα σημαίνει ότι η ποινή για όσους βρεθούν ένοχοι για την υπόθεσή αυτή από 10 χρόνια που επισείει το αδίκημα που ισχύει μέχρι σήμερα, θα είναι τα ισόβια καθώς αυτό προβλέπεται ως ανώτατη ποινή για περιπτώσεις βιασμού.

Δεδομένου, δε, του γεγονότος ότι η 24χρονη εκτός από τον 27χρονο που συνελήφθη και μετά αφέθηκε ελεύθερος, έχει αναγνωρίσει και δεύτερο πρόσωπο, τότε «ανοίγει ο δρόμος» και για μετατροπή της κατηγορίας σε ομαδικό βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη έχει δώσει μέχρι στιγμής τρεις καταθέσεις για την υπόθεση. Οι δύο πρώτες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δόθηκαν όταν πήγε για πρώτη φορά να καταγγείλει τον βιασμό στην αστυνομία. Εκεί ήταν που αναγνώρισε από φωτογραφίες που της έδειξαν τον 27χρονο. Την περασμένη Παρασκευή, δε, στην ανακρίτρια η 24χρονη αναγνώρισε και δεύτερο άτομο -κατά πληροφορίες τον 25χρονο αδερφό του 27χρονου- ενώ στην κατάθεσή αυτή έκανε λόγο και για τρίτο άτομο που θυμάται να συμμετέχει στον βιασμό χωρίς, όμως, να μπορεί ακόμα να τον αναγνωρίσει.

Στα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας έρχεται, επίσης, να προστεθεί αυτό που παρουσίασε το MEGA το πρωί της Τετάρτης επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον της κοπέλας και σύμφωνα με το οποίο από τις εξετάσεις για εντοπισμό ιχνών DNA φέρεται να βρέθηκε γενετικό υλικό και άλλων προσώπων στα κλινοσκεπάσματα του δωματίου του ξενοδοχείου που έγινε ο βιασμός αλλά και στο σώμα της 24χρονης.

Οι αρχές ερευνούν και τον ρόλο του ανθρώπου που αρχικά φάνηκε να παραδέχεται ότι πίεσε την 24χρονη αλλά στη συνέχεια αναίρεσε όσα υποστήριξε, ο οποίος φέρεται πως ήταν ο διοργανωτής του πάρτι.

Ο διοργανωτής φέρεται να της τηλεφώνησε και να της είπε ότι στο δωμάτιο 401 του εν λόγω ξενοδοχείου γινόταν πάρτι. Η ίδια ανέφερε πως αποφάσισε να φύγει με μια φίλη της γιατί δεν τους άρεσε το κλίμα. Μετά την αποχώρησή της, δέχθηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από τον διοργανωτή του πάρτι. «Γύρνα πίσω μην φύγεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Εγώ θα σε προστατεύσω», ήταν ένα από τα μηνύματα όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Απαντήσεις από την Ελβετία για το αν ναρκώθηκε

Με μία ευσύνοπτη ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στην αρμόδια υπηρεσία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την υπόθεση του καταγγελόμενου βιασμού 24χρονης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αποτελέσματα βαρύνουσας σημασίας, καθώς από αυτά θα εξαρτηθούν οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στους κατηγορουμένους. Δηλαδή θα απαντήσουν κατά πόσο δόθηκαν ή όχι στην 24χρονη ουσίες για να άρουν τις αντιστάσεις της. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί νάρκωση της κοπέλας, τότε θα πρόκειται για αδικήματα που επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης.

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ποιο στάδιο, όμως, βρίσκεται η διαδικασία; Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι το δείγμα ούρων που ελήφθη από την 24χρονη θα σταλεί για εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο που βρίσκεται στην Ελβετία. Εκεί θα εξεταστεί εάν δόθηκαν στη νεαρή κοπέλα ναρκωτικές ή άλλες ουσίες την επίμαχη ημέρα στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο της Ελβετίας υπάρχει δυνατότητα ανίχνευσης μίας πολύ μεγάλης γκάμας ουσιών και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το δείγμα ούρων είναι αυτό που θα «φωτίσει» την υπόθεση, καθώς δεν έγινε έγκαιρα λήψη αίματος από την 24χρονη. «Το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις τοξικολογικές εξετάσεις προέρχεται από την ταυτόχρονη λήψη αίματος και ούρων. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε άμεση λήψη αίματος και έτσι το δείγμα ούρων είναι αυτό που αναμένεται να δώσει απαντήσεις», σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο του πάρτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη δύο έρευνες. Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/1) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε στην αντεισαγγελέα Μαργαρίτα Χρα και εκείνη με τη σειρά της διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να αποδειχθεί αν πίσω από την οργάνωση των πάρτι βρίσκεται κύκλωμα μαστροπείας.

Στην κύρια δικογραφία υπάρχει μία κατάθεση 18χρονης, που δήλωσε ότι όταν πήγε στο πάρτι στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο είδε κοπέλες που της φάνηκαν ότι ήταν εκδιδόμενες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα εξεταστούν και άλλα στοιχεία, όπως αυτό που προέκυψε από την κατάθεση της κοπέλας, ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής. Σύμφωνα πάντα με την ίδια μάρτυρα εμφανίστηκε τότε μία άλλη νεαρή που φώναξε χαρακτηριστικά «τι ανησυχείτε αφού είμαι εγώ εδώ;».

Σε εξέλιξη είναι και η ανακριτική έρευνα όσον αφορά την καταγγελία του βιασμού, εξαιτίας της οποίας συνελήφθη ο 27χρονος και ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Σοκαριστικό βίντεο - 15 νεαροί ξυλοκοπούν δύο άτομα έξω από το ΕΠΑΛ

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»