ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Δεν έχει διασωληνωθεί ο 13χρονος στο Ηράκλειο - «Καμπανάκι» για τα σχολεία

13χρονος σε μεθ
Για την κατάσταση του 13χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μίλησε ο καθηγητής Τζανάκης.
INTIME / ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον 13χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ λόγω κορονοϊού. Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά λόγω της επιστροφής στα σχολεία μετά τις γιορτές.

Ένας 13χρονος στην Κρήτη εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα, καθώς έχει νοσήσει με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΠΑΓΝΗ και να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Για την κατάσταση του παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν το παιδί είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, πλην όμως δεν έχει διασωληνωθεί.

«Παρακολουθείται στενά, η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί παρακολουθούν πολύ στενά το παιδί, ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης αλλά υπάρχει επιφυλακτικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά, τα οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αποτελούν το 25% των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά μετά τις γιορτές θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα «έκρηξη» διασποράς.

«Είχα πει για τα σχολεία πως θα ήταν καλό να υπάρξει παράταση έστω μιας εβδομάδας στο άνοιγμά τους μετά τις γιορτές, με εφαρμογή τηλεκπαίδευσης. Τώρα ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει από εδώ και πέρα να τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα», σχολίασε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά το περιμέναμε. Θα πρέπει από εδώ και πέρα, όπως είπαμε, να τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα. Να γίνονται τα τεστ και να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε να μην αυξηθεί η διασπορά, και στα παιδιά και συνολικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι καταθέσεις των τεσσάρων εμπλεκόμενων - Οι αποκαλύψεις της Γεωργίας Μπίκα

Μαρουσάκης για κακοκαιρία Ελπίδα: Η επέλαση ξεκινά από την Παρασκευή με κρύο και χιονοπτώσεις

Survivor: Αυτό δεν ξανάγινε παγκοσμίως! Η «εξορία» πριν την αποχώρηση και οι πανηγυρισμοί (videos)

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη