ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου – Ποιοι κινδυνεύουν με ακύρωση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου – Ποιοι κινδυνεύουν με ακύρωση
Αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ισχύ του έρχονται από την 1η Φεβρουαρίου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ισχύ του έρχονται από την 1η Φεβρουαρίου

Μια σημαντική αλλαγή έρχεται για το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία θα ισχύει η νέα διάταξη που προβλέπει τη λήξη του για όλους όσοι άνω των 18 ετών δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό επτά μήνες μετά τη δεύτερη.

Όπως υπενθύμισε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «από την 1η Φεβρουαρίου 2022 όσοι ενήλικοι συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 7 μηνών από την χορήγηση της 2ης δόσης στην περίπτωση των διδοσικών εμβολίων ή από την χορήγηση της μονοδοσικής δόσης για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση».

«Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με τη αναμνηστική δόση όχι μόνον για να διατηρήσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά και για να είναι θωρακισμένοι απέναντι σε ενδεχόμενη βαριά νόσηση από τον κορονοϊό» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι όπως έχει εξηγήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την αλλαγή αυτή δεν επηρεάζεται η διάρκεια του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού η οποία συνεχίζει να ισχύει για 9 μήνες προσθέτοντας, όμως, ότι αυτό αφορά μόνο τα ταξίδια στο εξωτερικό και δεν θα γίνεται δεκτό για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης στην Ελλάδα.

Οι διατάξεις της τελευταίας ΚΥΑ για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τονίζεται:

Στην τελευταία ΚΥΑ στην οποία γίνεται αναφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού σημειώνονται τα εξής:

  • Ειδικώς ως προς όσους έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.
  • Από την 1η.2.2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα «πιεστικά» μηνύματα που έστελνε ο διοργανωτής του πάρτι στην 24χρονη